Élet-Stílus

Juhász az évtized legjobbja

A 2009/10-es magyar bajnoki idény legjobb mezőnyjátékosa címet Czvitkovics Péter, a Debreceni VSC középpályása nyerte.

Kapcsolódó cikkek:


A külföldön játszó magyar futballisták közül a Fulhammel Európa Liga-döntőt játszott Gera Zoltánra szavaztak a legtöbben, a második helyen Dzsudzsák Balázs (PSV), a harmadikon pedig Juhász Roland végzett (Anderlecht) az elmúlt szezon teljesítménye alapján.

Az elmúlt évtized csapatának tagjai közé Király Gábort, Bodnár Lászlót, Juhász Rolandot, Kuttor Attilát, Dárdai Pált, Hajnal Tamást, Lipcsei Pétert, Sándor Tamást, Gera Zoltánt, Tököli Attilát és Dzsudzsák Balázst választotta a voksolásra jogosult több mint 800 futballista.

Az előző szezon idegenlégiósai között – az azóta már az angol Middlesbrough-t erősítő – észt Tarmo Kink (Győri ETO) nyert, míg a legjobb kapus Szűcs Lajos, a Lombard Pápa hálóőre lett. Utóbbi kategóriában harmadik lett, de a 21 éven aluliak között az első helyen végzett Megyeri Balázs, a Ferencváros kapusa, aki jelenleg a görög Olimpiakosz játékosa.

Átadták az idény gólkirályának járó Puskás Ferenc-díjat is, amelyet Nemanja Nikolics (18 gól), a Videoton támadója vehetett át. Az elmúlt szezon legjobb edzője Herczeg András, a Debreceni VSC-vel bajnoki címet, Magyar Kupát és Ligakupát szerző szakember lett, megelőzve Pintér Attilát, a Győri ETO, és Mezey Györgyöt, a Videoton trénerét. A strandlabdarúgók között Fekete Viktor végzett az élen.

A legjobb játékvezetőnek járó díjat a dél-afrikai világbajnokságon is közreműködött Kassai Viktor nyerte el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik