Élet-Stílus

Amerikai kosaras hölgyek a világ tetején

A papírformának megfelelően az Egyesült Államok női kosárlabda-válogatottja nyerte a világbajnokságot, miután a vasárnapi döntőben 20 ponttal győzött a házigazda Csehország ellen.

Az amerikai női válogatott nyolcadik világbajnoki címét szerezte meg, miután hibátlan teljesítménnyel, kilenc győzelemmel zsebelte be az aranyérmet Csehországban. Ez azt jelenti, hogy jelenleg mind a két nemnél USA a földkerekség legjobb kosárcsapata.

A címvédő ausztrálokat megállító hazaiak sem tudták megszorítani az Egyesült Államok válogatottját, amely a viszonylag szoros első negyed után, a második szakasz derekán már tíz ponttal is vezetett a döntőben. A csehek ugyan valamivel szorosabbá tették az állást a nagyszünetig, de a folytatásban egyre nőtt a különbség, s az utolsó etapra már nem maradt sok izgalom, miután a záró felvonás előtt már 22 pont volt a differencia.

Végül 89-69-re diadalmaskodott a többre taksált tengerentúli hölgykoszorú, amelyben négyen is tíz pont fölé jutottak a fináléban, a legjobb Angel McCoughtry volt 18-cal.

A cseheknél a 14 pontos Markéta Bednárová volt a legtermékenyebb, míg a torna legértékesebb játékosának (MVP) megválasztott Hana Horakova 12 pontot szerzett.

Döntő:
Egyesült Államok-Csehország 89-69

A 3. helyért:
Spanyolország-Fehéroroszország 77-68

A 7. helyért:
Oroszország-Koreai Köztársaság 87-76

Az 5. helyért:
Ausztrália-Franciaország 74-62

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik