Élet-Stílus

Összeáll a Muzsika hangja szereplőgárdája

Első ízben gyűlik össze 45 év után A muzsika hangja című Oscar-esővel díjazott filmklasszikus szereplőgárdája, hogy együtt ünnepelje a produkció bemutatásának évfordulóját Oprah Winfrey műsorában.

Az október 29-én adásba kerülő showban Julie Andrews, Christopher Plummer és hét filmbeli gyermekük is megjelenik. A második világháború előestéjén játszódó, 1965-ből származó zenés produkció szereplői a filmmel kapcsolatos élményeiken túl a pályájukon azóta eltelt csaknem fél évszázad emlékeit is megosztják a népszerű tévéműsor házigazdájával.

A muzsika hangja öt Oscar-díjat nyert, egyebek mellett a legjobb film és a legjobb filmzene díját. A híres dalait – köztük a My Favourite Things vagy az Edelweiss című számokat – felvonultató album minden idők egyik legkelendőbb korongja lett. A filmet azóta is rendszeresen vetítik a televíziók, így az újabb generációk is csatlakozhattak rajongótáborához.

A 45 év során a szereplőgárda néhány tagja alkalmanként összegyűlt ugyan, de arra, hogy a filmbeli von Trapp kapitány családja újra összeálljon, korábban még nem volt példa.

Ennek egyik oka az volt, hogy a most 81 esztendős elismert Shakespeare-színész, Plummer mereven elzárkózott ettől. Idén februárban beszélt arról először, hogy végre megbékélt híres szerepével. Mint mondta: “Nem a film ellen volt kifogásom. A sajtó ezt mindig félreértelmezte. Egyáltalán nem utáltam ezt a filmet. Csak nem hittem, hogy olyan szörnyen izgalmas lett volna a szerepem”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik