Élet-Stílus

Kell a fenékemelő-műtét?

Miamiban hódít a tanga-lifting, ami a lapos hátsójú hölgyeken segít, de valóban hatásos?

A Daily Mail című napilapban a tanga-lifting feltalálója Constantino Mendieta elárulta, ha túl sovány páciens érkezik a kezelésre, azonnal hazaküldik, hogy hízzon egy kicsit. Az orvos forradalmasította a régi eljárást, aminél implantátumot használtak a fenék megemeléséhez, és a zsírbefecskendezésre esküszik. Az ehhez szükséges alapanyagot a páciens combjából, vagy hasából szívja le, ezt juttatja a fenék izmai közé.

A kerekebb fenék divatja nemcsak Amerikában hódít, a briteknél is megnőtt a kereslet iránta, épp ezért egyre nagyobb számban érkeznek a szépülni vágyó hölgyek Miamiba, Mendieta doktor praxisába. Bár a Harvardon végzett orvos állítja, a zsírbefecskendezés a fenék megemelésének legideálisabb módja, tengerentúli kollégái nem osztják a lelkesedését. Szerintük az eljárás akár veszélyes is lehet: ha ugyanis nem épül be a sejt, akkor akár el is halhat, a nem megfelelő eljárás következménye az lehet, hogy végén egyenetlenül telítődik a két domborulat, vagyis az egyik fele duzzad, a másik pedig lóg.

dr. Krasznai Zsolt a hvg.hu-nak elmondta, hazánkban egyelőre elenyésző számban végeznek ilyen jellegű beavatkozást. A szépészeti sebész felhívja a figyelmet, hogy a zsírszövet rendkívül érzékeny, 10-20%-a biztos elhal, így az egész beavatkozás hatásfoka megkérdőjelezhető, a sikert garantálni pedig butaság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik