Élet-Stílus

Herczeg: kevés hiányzott a meglepetéshez

Herczeg András szerint a Loki méltó ellenfele volt a favorit Sampdoriának Genovában, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy meglepetést szerezzen az Európa Liga második fordulójában.

A Loki az első fordulóban 5-0-ra kikapott a vendég ukrán Metaliszt Harkovtól, majd a hétvégi, siófoki főpróbán is nagy pofont kapott – négyet számoltak rá a Balaton partján.

Ezek után sokat féltették a magyar csapatot egy újabb megalázó vereségtől, de a Debrecen dicséretesen helytállt Genovában, mindössze egy büntetőből született góllal maradt alul a sokkal esélyesebbnek vélt Samdoria otthonában. Herczeg András klubmenedzser szerint csapata nem érdemelt vereséget csütörtökön, már csak azért sem, mert a véleménye szerint a sorsdöntő tizenegyes minden volt, csak jogos nem.

Sampdoria-Debrecen 1-0

„Méltó ellenfele voltunk a Sampdoriának, megnehezítettük a dolgukat, és úgy érzem, a büntető nem volt jogos, elég érdekes felfogásban bíráskodott a játékvezető. Nekünk is voltak helyzeteink, veszélyes lövéseink, és úgy gondolom, hogy nem sok hiányzott a meglepetéshez. Ebben a meccsben több volt a lehetőségek alapján. Ismét csapatként küzdöttünk, mindenképpen biztató a jövőre nézve, hogy volt tartásunk” – így az edző.

A csoportfavoritnak tartott olasz csapat magyar légiósa, az ukrán származású Koman Vladimir is elismerte, társaival együtt alaposan meg kellett dolgoznia a sikerért, amelyet megérdemeltnek tart.

„Nagyon kihajtottuk magunkat, nem véletlen, hogy a végén begörcsöltem. A debreceniek jól védekeztek, mi egy kicsit fáradtabban mozogtunk, s emiatt nem választottunk jó megoldásokat” – nyilatkozta a válogatott középpályás, aki bevallotta, nem volt könnyű a honfitársai ellen játszania.

Pazzini a gólnak örült, a pálya állapotának kevésbé... (Galéria)

Pazzini a gólnak örült, a pálya állapotának kevésbé… (Galéria)


„Minekután az első bajnoki óta nem nyertünk, nagyon kellett ez a győzelem, mégsem vagyok elégedett. Az ellenfelünk elsősorban a védekezésre koncentrált, feladta a támadás, a futball lehetőségét. Lezárták a területeket, és ebben a pálya is segítségükre volt” – így a találkozó egyetlen góljának szerzője, Giampaolo Pazzini, aki rettentően dühös volt a pálya állapota miatt, legelőnek nevezte a Marassi gyepszőnyegét.

A két forduló után pont nélkül álló A Debrecen legközelebb október 21-én lép pályára a sorozatban, akkor a Dzsudzsák Balázzsal felálló, jelenleg csoportelső holland PSV Eindhovent fogadja a Puskás Ferenc Stadionban. Azt a találkozót is – ahogy a Loki valamennyi Európa Liga-meccsét – Magyarországon a Story TV közvetíti majd élőben.

Európa Liga, I csoport:
Metaliszt Harkiv (ukrán)-PSV Eindhoven (holland) 0-2 (0-2)
Gól: Dzsudzsák (27., 11-esből), Berg (30.)
Kiállítva: Villagra (26., Metaliszt Harkiv)

Sampdoria (olasz)-Debreceni VSC 1-0 (1-0)
Gól: Pazzini (18., 11-esből)

A csoport állása:
1. PSV Eindhoven 4 pont (3-1)
2. Sampdoria 4 (2-1)
3. Metaliszt Harkiv 3
4. Debreceni VSC 0

Olvasói sztorik