Élet-Stílus

A Fradi nyerte az örökrangadót

A 199. örökrangadón az MTK-t 3-0-ra legyőző Ferencváros jelenleg második a tabellán, négy pont a hátránya a Pápán győztes listavezető Videoton mögött.

A Ferencváros kikecmergett a gödörből: múlt vasárnap a Vasast, majd a péntek esti örökrangadón az MTK csapatát is három gólt szerezve győzte. Az Üllői úton fellépő kék-fehéreknek három kapufájuk is volt, az ellenfél kapujába azonban képtelenek voltak betalálni, miközben két Fradi-gólnál Sütőről, az MTK védőjéről került hálóba a labda.

A fiatal játékos Andrezinho lövésénél, majd Sztanics jobboldali beadásánál is menteni akart, de egyik esetben sem járt sikerrel. A hajrában Tóth Bence szögletét követően Csizmadia fejessel állította be a 3-0-és végeredményt. Rósát, a ferencvárosiak csapatkapitányát kórházba kellett szállítani, miután a combján felszakadt a bőr.

A Ferencváros újabb sikerével a második helyre kapaszkodott fel a tabellán, négy pont a hátránya az éllovas Videotonnal szemben. A székesfehérvári csapat Elek fejesgóljával szerezte meg a vezetést Pápán, majd André Alves zárt góllal egy kontratámadást.

A Pápa a második félidőben Heffler révén szépített, de egyenlíteni nem tudott, holott játék képe alapján a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna. Az egyik ítéletnél hevesen reklamáló Mezey Györgyöt, a Videoton szakvezetőjét elküldte a kispadtól a Takács játékvezető, aki aztán az utolsó percben Eleket is kiállította törlesztésért.

A 9. forduló további meccseit szombaton és vasárnap rendezik.

NB I, 9. forduló:
Lombard Pápa-Videoton FC 1-2 (0-2)
Pápa, 2000 néző, v.: Takács
Gól: Heffler N. (54.), illetve Elek (18.), André Alves (45.)
Kiállítva: Elek (90.)
Pápa: Szűcs L. – Takács P., Farkas A., Bíró P. (Bali, 85.), Rajnay (Tóth N., 66.) – Gyömbér – Quintero (Rebryk, 46.), Heffler N. – Bárányos – Abwo, Marics
Videoton: Bozsovics – Lázár (Vasziljevics, a szünetben), Vaskó, Lipták, Andic – Sándor, Farkas B., Elek – Nagy D., Polonkai (Milanovic, 90.) – André Alves (Djordjic, 93.)

Ferencváros-MTK Budapest 3-0 (2-0)
Albert Flórián Stadion, 5000 néző, v.: Szabó Zs.
Gól: Sütő (8., 25., mindkettő öngól), Csizmadia (83.)
Ferencváros: Ranilovic – Adriano, Balog Z., Csizmadia, Rodenbücher – Andrezinho, Maróti, Sztanics (Tóth B., 65.) – Rósa (Józsi, 14.), Schembri, Miljkovic (Abdi, 80.)
MTK: Szatmári Z. – Vukadinovics, Szekeres A., Sütő, Vadnai (Ladányi, 46.) – Szabó Á. (Könyves, 62.), Gál, Kanta J., Pátkai, Pál – Tischler (Eppel, 86.)

Szombat:
Szolnok-BFC Siófok, 13:00
Zalaegerszeg-Újpest FC, 15:00
Szombathelyi Haladás-Győri ETO FC, 17:30
Paksi FC-Budapest Honvéd, 18:00
Kaposvári Rákóczi-Kecskemét, 18:00

Vasárnap:
Debrecen-Vasas, 17:30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik