Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: 7 exkluzív dugóhúzó

A szüret apropójából ezúttal a legexkluzívabb dugóhúzókat gyűjtöttük egy csokorba, hiszen egy csúcsfogyasztó borkóstoló-borászkodónak nem mindegy, hogy mivel nyitja ki a borospalackot.

Gombnyomásra

A modernitás és a francia tradíció ötvöződik a Peugeot Moulins elektromos dugóhúzóban. Amint ráhelyezzük a vasból és polikarbonátból készült eszközt a palack tetejére, a precíziós dugóhúzó egy gombnyomással kinyitja a palackot. Gyorsabb és egyszerűbb a hagyományos szerkezetnél, az ára viszont körülbelül 20 ezer forintra rúg.

Csúcsfogyasztó: 7 exkluzív dugóhúzó 1—-Falra szerelhető—-

Ezt a krómozott acélból készült dugóhúzót falra vagy asztalra szerelhetjük fel. Igen strapabíró és megbízható szerkezet, amelyet körülbelül 45-52 ezer forintért már beszerezhetünk.

Csúcsfogyasztó: 7 exkluzív dugóhúzó 1

—-Mini—-

A világ legkisebb dugóhúzójának is nevezhetjük ezt a palacknyitót, amelynek az ára mindössze 11 dollárra (kb. 2200 forintra) rúg. Akár a kulcstartónkra is ráakaszthatjuk, hogy mindig kéznél legyen.

Csúcsfogyasztó: 7 exkluzív dugóhúzó 1—-Dizájnos—-

3 féle színben is beszerezhető az Alessandro Mendini által tervezett “papagályos” palacknyitó.

Csúcsfogyasztó: 7 exkluzív dugóhúzó 1—-Playboyoknak—-

A nyuszifejre hasonlító New Titanium Gold-SSpecial Edition Rabbit nevű szerkezet tartós, ellenálló titánium ötvözetből készült. Alig 3 másodperc alatt bármilyen alakú és méretű borospalackkal végez. A dizájn díjjal is kitüntetett dugóhúzót körülbelül 20 ezer forintért szerezhetjük be.

Csúcsfogyasztó: 7 exkluzív dugóhúzó 1—-Agancsból—-

A Chateau Laguiole dugóhúzó maga a történelem. Ebben a márkás palacknyitó szerkezetben a XV. századi Franciaország és az elegancia ötvöződik. A francia mesterek több mint 105 művelettel előállított műremeke a napóleoni éra iparáról tanúskodik. Egyszerűség és tökéletesség jellemzi a körülbelül 30 ezer forintba kerülő dugóhúzót, amely agancsból és rozsdamentes acélból készült.

Csúcsfogyasztó: 7 exkluzív dugóhúzó 1—-Best of—-

A belga Frank Sveid dizájner tervezte dugóhúzó ára átszámítva mintegy 12,5 millió forint. Választhatunk a titániumból, aranyból vagy platinából készült szerkezet közül. A 62 éves belga tervező szerint egy igazi borkedvelő számára a palack megnyitása hasonlatos a japán tea-ceremóniához.

Csúcsfogyasztó: 7 exkluzív dugóhúzó 1

A Sveid dugóhúzónak a dobozból való kivétele, a palack nyakára való helyezése, illetve maga a dugó kihúzása tényleg nem utolsó látvány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik