Élet-Stílus

Úttörő magyar terápia a rák ellen

Még tesztelik a gyógyszereket, amik a standard kezeléssel összehasonlítva, fél évvel megnyújtják a betegségmentes időszakot.

Az atv.hu számolt be arról az új magyar terápiás módszerről, amit az orvosok a daganatos megbetegedések gyógyítására fejlesztenek. Az új készítmények között, melyeket most Szegeden tesztelnek van olyan, amellyel a hányinger és a hajhullás akár teljesen meg is szüntethető a mell- és veserákos eseteknél. Maráz Anikó, a szegedi Onkoterápiás Klinika onkológusa az atv.hu-nak elmondta, az úttörő kezelés átlagosan 5-6 hónappal meghosszabbíthatja a betegségmentes időszakot.

Az onkológus hozzáfűzte azt is, hogy ezek az átlagok egyes esetekben lehetnek jóval hosszabbak is. Az orvosok most hasonló készítményt tesztelnek a limfómában és ITP-ben szenvedő betegeknél is. Bátai Árpád hematológus főorvos szerint az új készítmények nagy előnye, hogy nem kötik kórházhoz a betegeket, hiszen szájon át is beszedhetőek, emellett biztonságot adnak. A főorvos hangsúlyozta, sokkal jobb az életminősége annak, aki elmehet dolgozni, vagy beülhet az autójába anélkül, hogy a betegség következményeitől kellene tartania.

Az új készítményeket egyelőre nálunk még nem lehet kapni és a szakemberek szerint még akár évekig tarthat, mire a TB eldönti, támogatja-e majd a készítményeket.

AJÁNLOTT LINKEK:

Magyar terápia könnyítheti a daganatos betegek életét (atv.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik