Élet-Stílus

Újra lehet pályázni kézi Eb-re

Újra lehet pályázni a 2014-es női kézilabda Európa-bajnokság rendezési jogára, mivel a szlovén és a török kandidáló visszalépett. Az esetleges pályázatról akár már csütörtökön dönthet a magyar szövetség (MKSZ) elnöksége.

A kontinentális szövetség (EHF) elvileg a múlt szombaton határozott volna, ám a két jelentkező visszavonta pályázatát. A magyarok a horvátokkal közösen – szintén szombaton – alulmaradtak a dánokkal szemben a 2014-es férfi Eb-ért folyó versenyben.

Sinka László, az MKSZ elnöke (képünk) szerdán az MTI-nek elmondta: az esetleges kandidálás elnökségi hatáskör, a testület éppen csütörtökön ül össze.
“Mivel sajnálatosan nem kaptuk meg a 2014-es férfi Eb rendezési jogát, így eleve foglalkoztunk volna azzal, hogyan tovább” – jegyezte meg Sinka, aki hozzátette, a női Eb-re nem kellene társulni senkivel.

“A férfi Eb-re minimum 15 ezer, a nőire minimum 10 ezer férőhelyes csarnok szükséges. Előbbi nincs az országban, ezért pályáztunk közösen a horvátokkal. Tízezer néző befogadására a budapesti Papp László Aréna megfelel” – tette hozzá Sinka.

Magyarország legutóbb 2004-ben adott otthont női Eb-nek, akkor Budapest mellett Győr, Zalaegerszeg, Békéscsaba és Debrecen volt rendező város. Az EHF-nek október 28-ig kell jelezni, hogy az MKSZ-t érdekli-e a rendezés.

A lehetséges helyszínek bejárása 2011 januárjában vagy februárjában lenne, míg április 8-án vagy 9-én születik végleges döntés arról, hogy melyik ország adhat otthont a 2014 decemberében esedékes női Eb-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik