Élet-Stílus

Pszichológus kezeli az olaszokat “kiejtő” bírót

Pszichológus foglalkozik a heroincsempészet miatt egy hete New Yorkban őrizetbe vett Byron Moreno ex-játékvezetővel, aki a 2002-es világbajnokságon bemutatott ténykedésével írta be magát a futball históriájába.

Jorge López, ecuadori diplomata kedden elmondta, hogy meglátogatta a börtönben a sípmestert:
“Teljesen le van törve, lelkileg összeomlott, tart tette következményeitől, pszichológiai segítséget kap.”

López azt is megjegyezte, hogy tévesek azok a híresztelések, melyek szerint Moreno öngyilkosságot kísérelt volna meg. Az ecuadori ex-játékvezető a hazájából érkezett a JFK légikikötőbe, ahol a vámnál megmotozták, és a testére erősített tíz tasakban összesen csaknem hat kilogramm heroint találtak – félmillió dollár értékben.

Moreno először a 2002-es vb nyolcaddöntőjében hívta fel magára a figyelmet: a Koreai Köztársaság-Olaszország mérkőzésen tévesen érvénytelenítette les miatt Damiano Tommasi hosszabbításban szerzett találatát – amely az európaiak továbbjutását jelentette volna -, majd nem sokkal később kiállította Francesco Tottit és egy (utóbb kimaradt) büntetőt ítélt a házigazdáknak.

Végül a dél-koreaiak kerültek a negyeddöntőbe. Egy japán lap nem sokkal később arról írt, hogy a dél-amerikai sípmester vett magának egy méregdrága Chevrolet gépkocsit, luxuskörülmények között vakációzott, s visszafizette minden adósságát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik