Élet-Stílus

Kegyetlen show-t ígér Ozzy Osbourne

Jövő hétfőn koncertezik a Papp László Budapest Sportarénában Ozzy Osbourne heavy metal énekes, a legendás Black Sabbath egykori frontembere. A szervezők "kegyetlen és szürreális show"-t ígérnek, óriási technikával, gigantikus díszletekkel, videó és fénytechnikával.

Nemrég megjelent, Scream című albuma másfél évig tartó világ körüli turnéján a botrányairól és tévés szerepléseiről is ismert rockénekes felvonultatja “az összes ördögöt és angyalt, rémet és szellemet, amelyek szólólemezei visszatérő szereplői”. Az új album témái között az ördög és az angyal örök harca is szerepel, és a borító tanúsága szerint Ozzy ezúttal az angyal szerepét választotta, mert szárnyakkal, zászlóval a kezében angyali seregei élén látható a borítón.

Ozzy eddig mindössze egyszer járt Magyarországon, a Black Sabbath 2001-es újjáalakulása idején a Kisstadionban. Lett volna egy teltházas koncertje a Sportarénában 2004-ben, de ez elmaradt az énekes quad-bike balesete miatt.

Az énekes a Black Sabbath-tal tíz lemezt készített, ezek összesen 50 millió példányban keltek el. Ozzy Osbourne saját zenekarával, a Blizzard of Ozz-zal jelentette meg első lemezét 1980-ban, ez négyszeres platina lett. Szólókarrierje során is hozzávetőleg 50 millió lemezt adott el.

Ozzy a koncerteken tanúsított magatartásával kivívta a közvélemény rosszallását: egy elhíresült fellépés alkalmával leharapta egy denevér fejét, ezért kórházba kellett szállítani, hogy megkapja a veszettség elleni oltást. Lemezcégénél egyszer egy tárgyaláson illuminált állapotban jelent meg, itt egy galamb fejét harapta le.

Az énekes filmszerepekben is feltűnt, családi valóságshow-jával pedig a televíziózás történetébe is beírta nevét: a The Osbournes a Music Television legnézettebb sorozata volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik