Élet-Stílus

Drámai végjáték az örökrangadón

A Chicago Bears nagy csatában győzött a Green Bay Packers ellen a profi amerikaifutball-liga (NFL) rangadóján.

Az NFC északi csoportjában szereplő két csapat – ősi ellenség – 180. találkozóját a vendégként fellépő Green Bay Packers kezdte jobban, a Chicago Bears szemszögéből 0-10-nél „indult be”, és a nagyszünetre három pontra csökkentette a hátrányát.

A harmadik negyedben a védőegységek egyetlen pontot sem engedélyeztek az ellenfélnek, majd a folytatásban Devin Hester 62 yardos punt-visszahordásával már a Bears állt jobban. Egyébként azt nevezzük puntnak, amikor egy csapat a balul sikerült támadássorozata végén elrúgja a labdát – természetesen lehetőleg minél messzebbre…

Az irányító Aaron Rodgers 3 yardos futott touchdownjával a Green Bay később ugyan visszavette a vezetést, de Robbie Gould miatt aztán mégis vesztes félként távozott a Soldier Fieldről. A hazaiak rúgójátékosa előbb 25 yardról egyenlített, majd négy másodperccel a vége előtt, ugyancsak mezőnygóllal – ezúttal 19 yardos távolságból – az idei harmadik győzelmét is megszerezte a Chicago Bearsnek.

Rodgersnek, a vendégek klasszis irányítójának passzaival 316 yardot haladt előre a csapata, míg „kollégája”, Jay Cutler 221 passzolt yarddal zárt. Mind a ketten kiosztottak egy-egy touchdown-átadást, de ugyanennyiszer a labdát is eladták. Chicago még hibátlan az alapszakaszban, Green Bay mérlege pedig 2-1 a harmadik játékhét után.

NFL:
Chicago Bears-Green Bay Packers 20-17

Korábbi eredmények:
New England Patriots-Buffalo Bills 38-30
Baltimore Ravens-Cleveland Browns 24-17
Kansas City Chiefs-San Francisco 49ers 31-10
New York Giants-Tennessee Titans 10-29
Tampa Bay Buccaneers-Pittsburgh Steelers 13-38
Minnesota Vikings-Detroit Lions 24-10
Carolina Panthers-Cincinnati Bengals 7-20
New Orleans Saints-Atlanta Falcons 24-27, h.u.
Houston Texans-Dallas Cowboys 13-27
Arizona Cardinals-Oakland Raiders 24-23
Denver Broncos-Indianapolis Colts 13-27
Jacksonville Jaguars-Philadelphia Eagles 3-28
Miami Dolphins-New York Jets 23-31

Ajánlott videó

Olvasói sztorik