Élet-Stílus

BL: szenvedtek, de nyertek a nagyok

A BL keddi játéknapján az esélyesek teljesítették a kötelezőt. A Real Franciaországban, az Arsenal Szerbiában, míg a Bayern Svájcban nyert. A Chelsea alig húsz perc alatt letudta a Marseille-t, míg a Roma ezúttal otthonában le tudta győzni a kolozsváriakat. Amszterdamban nem hirdettek győztest a rangadón.

Az E csoportban Torsten Fink megnehezítette egykori csapata dolgát. Két kimaradt Bayern-helyzet után ismét kiütközött a németek betegsége: Streller elvitte Badstubert, Frei csúnyán becsapta Van Buytent, s a bal felsőbe tekert.

Huggel lesgólja után, a második félidőben Schweinsteiger értékesítette a Müller eséséért megítélt büntetőt, majd a középpályás az utolsó percekben Badstuber szabadrúgására is a legjobban érkezett, s öt méterről a kapuba helyezett.

A duplázó Schweinsteiger tette jóvá Van Buyten újabb hibáját (MTI/EPA)

A duplázó Schweinsteiger tette jóvá Van Buyten újabb hibáját (MTI/EPA)

A Roma egy kapufát is megúszott (Lacina Traore) az első félidőben, szünet után viszont két remek góllal került előnybe. Előbb Méxes kőkeményen bombázott a kapuba egy lepattanót, majd Borriello majdnem akkora gólt lőtt mint tavaly Milan-mezben: De Rossi emelt előre, s a támadó állítás nélkül, fordulásból kilőtte a bal alsót. Rada egy szöglet utáni fejessel még szépített, de a maradék időben már nem született több gól.

Roma-CFR – Borriello gólja

A Chelsea egy Malouda-Terry összjáték után szerzett vezetést a hátvéd fejesgóljával, majd egy kezezést követően Anelka növelte a különbséget tizenegyesből. A második játékrészben visszavett az angol bajnok, azonban Essien révén így is növelhette volna a különbséget – a kapufa azonban kétszer is útját állta (pláne az első volt gyönyörű). A négyes másik találkozóján az első fordulóban a londoniak által 4-1-re elgázolt zsolnaiakat a Chelsea is kitömte.

Belgrádban az Arsenal és a Partizan a kihagyott lehetősége „nagyestélyét” adta elő. A londoniak egy Arsavin-találattal korán elléptek, ám Cleo büntetőből egyenlített. A második játékrész hajrájában kettős előnybe kerülhetett volna a Wenger-gárda.

Ám Arsavin vétett a tizenegyespontról azok után, hogy Jovanovics szabálytalankodott Chamakh-kal szemben – a védőt kiállították, így a francia támadó, majd honfitársa Squillaci is betalált a hátralévő időben, míg az első félidőben kíméletlen ítéletvégrehajtó Cleo – Arsavinhoz hasonlóan – büntetőt hibázott. A csoport másik mérkőzésén az utolsó UEFA-kupagyőztes Sahtar Doneck 3-0-ra győzött Bragában.

Jovanovics kiállítása sorsdöntőnek bizonyullt Belgrádban (MTI/EPA)

Jovanovics kiállítása sorsdöntőnek bizonyult Belgrádban (MTI/EPA)

A G csoportban a Milan örülhetett, hogy 1-1-gyel megúszta az első játékrészt. Suárez és El Hamdaoui ugyanis átjáróháznak használták a lombard védelmet – viszont sokszor választottak rossz megoldást, így csupán egy gólt szereztek: a marokkói felső sarkos gólt lőtt, miután az uruguayi Zambrottát és Nestát is átjátszotta. Egy pazar Pirlo-Seedorf-Ibrahimovic akcióval viszont egyenlített a vörös-fekete csapat, amely Robinho révén is közel járt a gólhoz, a kis brazil lövését viszont hárította Stekelenburg. Szünet után visszaesett a tempó, a hajrában Boateng járt közel a győztes találathoz, kevéssel hibázott.

Ajax-Milan – összefoglaló


A meglehetősen defenzív felállású – a „szokásos” Alonso-Khedira duó mellett Lassana Diarra is lehetőséget kapott – Real Madrid az Auxerre otthonában semmi különlegeset sem csinált az első félidőben (Higuaín azért rontott egy ziccert), szünet után viszont örülhetett, hogy nem került hátrányba: Pepe hárított a kapufára.

A kispadról érkezett Özil és Di Mária aztán megváltoztatta a játék képét, s a duó hozta össze a mérkőzés egyetlen gólját is. A német emelt át a bal oldalra, az argentin pedig előbb megszelídítette a labdát, majd megszerezte a meccs egyetlen találatát.

Auxerre-Real Madrid – Di Mária gólja


Bajnokok Ligája
G csoport:
Ajax-Milan 1-1 (1-1)
Amsterdam ArenA. Vezette: Brych (német)
Gól: Ibrahimovic (37.), illetve El Hamdaoui (23.)
Ajax: Stekelenburg – Van der Wiel, Vertonghen, Alderweireld, Anita (Sulejmani, 38.)– De Zeeuw (Lindgren, 79.), Enoh – Suárez, S. De Jong, Emanuelson – El Hamdaoui
Milan: Abbiati – Zambrotta, Nesta, Thiago Silva, Antonini – Gattuso, Pirlo, Flamini (Boateng, 52.) – Seedorf (Abate, 84.) – Robinho (Inzaghi, 84.), Ibrahimovic

Auxerre-Real Madrid 0-1 (0-0)
Abbe-Deschamps stadion. Vezette: Larsen (dán)
Gól: Di Mária (81.)
Az állás: 1. Real 6 pont, 2. Milan 4, 3. Ajax 1, 4. Auxerre 0

E csoport:
Basel-Bayern München 1-2 (1-0)
St.Jakob-Park. Vezette: Thomson (skót)
Gól: Frei (18.), illetve Schweinsteiger (56., 89., az elsőt 11-esből)

Roma-CFR Cluj 2-1 (0-0)
Stadio Olimpico. Vezette: Eriksson (svéd)
Gól: Méxes (69.), Borriello (71.), illetve Rada (78.)
Az állás: 1. Bayern 6, 2. Roma 3 (2-3), 3. CFR 3 (3-3), 4. Basel 0

F csoport:
Szpartak Moszkva-Zilina 3-0 (1-0)
Luzsniki stadion. Vezette: Hansson (svéd)
Gól: Ari (34., 61.), Ibson (89.)

Chelsea-Marseille 2-0 (2-0)
Stamford Bridge. Vezette: De Bleeckere (belga)
Gól: Terry (7.), Anelka (28., 11-esből)
Az állás: 1. Chelsea 6 (6-1), 2. Szpartak 6 (4-0), 3. Marseille 0 (0-3), 4. Zilina 0 (1-7)

H csoport:
Partizan-Arsenal 1-3 (1-1)
Belgrád, FK Partizan. Vezette: Stark (német)
Gól: Cleo (33., 11-esből), illetve Arsavin (15.), Chamakh (71.), Squillaci (82.)

Braga-Sahtar Donyeck 0-3 (0-0)
Estádio Municipal. Vezette: Blom (holland)
Gól: Luiz Adriano (58., 72.), Douglas Costa (92., 11-esből)
Az állás: 1. Arsenal 6 (9-2), 2. Sahtar 6 (4-0), 3. Partizan 0 (1-4), 4. Braga 0 (1-9)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik