Élet-Stílus

A félig lebegő ezüstház

Forradalmi ötlettel rukkolt elő a brit Living Archtecture nonprofit szervezet.

Az alapötlet valójában a sikeres író, Alain de Botton agyából pattant ki legutóbbi könyve, a The Architecture of Happiness írása során: épüljenek olyan világhírű, kortárs építészek által tervezett modern házak, melyeket bárki kibérelhet nyaralónak egy hétre vagy akár csak egy hétvégére. A cél az, hogy minél többen megtapasztalhassák az élményt, melyet a legmodernebb építészet nyújthat, és ezáltal kicsit változzon meg az is, ahogy a világot érzékeljük.

A Living Architecture foglalkozik a neves építészirodák által tervezett, Anglia legszebb helyein fekvő házak bérbeadásával. Az árak 625 angol fontnál kezdődnek egy négynapos pihenésért, ez nagyjából 20 font/fő/éj összegre jön ki.

A suffolki Balancing Barn az egyik ilyen ház, mely egy domb szélén egyensúlyozva áll a történelmi Walberswick és Aldeburgh közelében. A hosszúkás, ezüstborítású épület markánsan fénylik a tájban, csodálatos panorámát biztosít a környékbeli fákra, tavacskákra és rétekre. A házat a holland MVRDV iroda tervezte. Zseniális, játékos és komfortos tervükért világszerte számos elismerésben részesültek. A Balancing Barn nyolc embernek tud szállás biztosítani, és 2010 októberétől lehet szállást foglalni a hosszú, ezüstcsűrben, amely félig a levegőben lóg.

AJÁNLOTT LINKEK:
Bővebben a projektről a The Guardian weboldalán
A Living Architecture weboldala

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik