Élet-Stílus

Rooney kihagyja a valenciai derbit

Az angol válogatott támadónak megsérült a bokája, így nem utazik el a keménynek ígérkező Valencia elleni idegenbeli BL-csoportmeccsre. Valószínűleg Michael Owen lép a helyére.

Rooney a Bolton elleni, 2-2-vel zárult bajnokin pocsék formában játszott, s a 61. percben lecserélték. Később kiderült, Alex Ferguson nem a kihagyott ziccerek miatt rendelt pihenőt a játékosnak – az ok sokkal prózaibb volt. Rooney megsérült, s bár húzódása nem tűnik súlyosnak, a vezetőedző úgy döntött, inkább pihenteti a játékost.

A klub honlapján megerősítette, hogy egyik legjobbja nélkül utazik Spanyolországba (Rooneyt valószínűleg a Bolton ellen eredményes Owen helyettesíti, de az olasz Federico Macheda is bevetésre kész), többen úgy vélik, az angol ezüstérmes ezzel – jelenleg – nem vállal túl nagy kockázatot, hisz a csatár nincs a legjobb passzban.

„A Bolton elleni teljesítménye minden volt, csak elfogadható nem. Játéka arról árulkodik, hogy az önbizalma elillant” – értékelt a volt szövetségi kapitány, Kevin Keegan a BBCnek.

A manchesteriek gondjait jelentősen növeli, hogy Ryan Giggs és Antonio Valencia is hiányozni fog. A walesi szélső térdín-fájdalmai miatt legalább két hetet kihagy, míg az ecuadori bokaműtétjét követően lábadozik.

A United nem kezdte a legfényesebben a BL-t; a C csoport nyitófordulójában 0-0-s döntetlent játszott a Glasgow Rangersszel A spanyol bajnokság élén álló Valencia annál inkább belekezdett, első mérkőzésén 4-0-ra felülmúlta a Bursasport.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik