Élet-Stílus

A 21. század fajátékai

A világ három legnagyobb teherhajójának másolatai játékméretben.

A vasútmodellezés a fiúk hobbija. Vagy inkább az apáké. A Maffiózók című sorozat egyik szereplője még felnőtt fejjel is gyermeki megszállottsággal építette az újabb maketteket, holott kiskamasz fia már rég rálegyintett az egészre.

Emma Maersk, Arctic Princess és TI Asia. Mond ez a három név valakinek valamit? Nos, a fent említett óriás teherhajókról van szó. Egy londoni játékkészítő cég, a Postler Ferguson most ezek famodelljeit dobta piacra, a brand neve: Papa Foxtrot. A kis szériában, imponáló igényességgel elkészített és kifestett hajók szemet gyönyörködtetőek, rakományukat pedig együtt pakolgathatja a család kikötőről kikötőre.

A cég további tervei szerint napjaink olyan izgalmasabb technikai vívmányainak fajáték változatait is gyártani kezdik, mint a tengeralattjárók, szélmalmok, olajfúrótornyok és műholdak.

Ami e tárgyak funkcióját illeti: attól nem kell félni, hogy túlzott életszerűségük miatt nem alkalmasak játéknak. Véleményünk szerint akár egy rózsaszín plüss egyszarvú is ülhet a tanker tetején, a gyermeki fantázia nagy egyesítő égisze alatt.

AJÁNLOTT LINKEK:
A Postler Ferguson weboldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik