Élet-Stílus

Ibra és Vucinic üzent az Internek

A Milan a svéd pazarul kivitelezett átemelős góljával legyűrte a Genoát, a címvédő Inter egy hosszabbításban kapott góllal tette szorossá a bajnokságot. Videó.

A Milan-Genoa találkozó nem verte ki a biztosítékot Milánóban – a harmincezer bérletes mellett csupán 12 852 „fizetős néző” volt kíváncsi a találkozóra – ám a bajnokságot rapszodikusan kezdő lombardok ezúttal jobb játékkal rukkoltak elő.

Az első félidő a vendégek elképzelése szerint körvonalazódott: a Milan birtokolta a labdát, a nagyobb helyzetek azonban a genovaiak előtt adódtak. Az ezúttal a kezdőbe jelölt Robinho a 18. percben tesztelte először Eduardót, Gattuso – Ronaldinho passzát követően – közelről lőtte telibe a kapust, azonban a vendégek is veszélyesnek bizonyultak, Rodrigo Palacio beadásnak szánt emelése még Abbiatit is meglepve a kapufán pattant meg.

Szünet után a Milan megszerezte a vezetést. Pirlo a legszebb időket idézve emelt előre, Ibrahimovic pedig a díszkíséretet adó Dainellitől és Ranocchiától sem zavartatva löbbölt át Eduardón: a portugál csak beleérni tudott. A második félidőben amúgy is feljavult a Milan játéka, Ronaldinho 16 méterről igyekezett kopírozni svéd csapattársát (kevesen múlott), míg egy Seedorf-Robinho összjáték után a kis brazil elől Criscito mentett az utolsó pillanatban. Az utolsó percekben Gian Piero Gasperini Rudolf Gergelyt is pályára küldte, ám az utolsó helyzetet ennek ellenére a vendéglátó hagyta ki – Flamini lőtt a léc fölé.

Milan-Genoa – összefoglaló


Rómában Claudio Ranieri úgy üldögélhetett a kispadon, hogy a kard lengedezett a feje fölött (Marcello Lippi visszatérését rebesgették szerte Itáliában), ám tanítványai megmentették a mundért: a pocsék heteket maga mögött tudó AS ugyanis legyőzte a bajnokot.

Az előzetes formának megfelelően az Inter kezdett magabiztosabban, elsősorban Sztankovics volt elemében, az első félidőben a szerb középpályás távoli lövései borzolták a kedélyeket. Szünet után egy megváltozott Roma nekiesett a címvédőnek. Gyors egymásutánban záporoztak a hazai helyzetek.

Ám Menez remek átadásáról Borriello lemaradt, majd Totti kanyarintott fölé egy szabadrúgást. Perotta kimaradt lehetősége után az Inter is feltűnt a hazai kapu előtt: Sneijder ugratta ki Eto’ót, a kameruni azonban éles szögből nem választott jó megoldást. Már-már úgy tűnt, 0-0 lesz a vége, a 92. percben azonban a rómaiak erőszakosan labdát szereztek a felezővonalnál, Riise észrevette a jobb szélen meglépő De Rossit, s az olasz válogatott centerezése nyomán a védők között kibúvó Vucinic a kapuba fejelt.

Roma-Inter – összefoglaló


A szombati nap eredménye: a Milan két pontra megközelítette a tabella élén álló – de a Chievo és a Brescia által is veszélyeztetett – Intert, míg a Roma elmozdult a kieső zónából, s feljött a 15. pozícióba.

Serie A, 5. forduló:
Roma-Inter 1-0 (0-0)
Olimpico, 40 ezer néző. Vezette: Moranti
Gól: Vucinic (92.)
Roma: Lobont – Cassetti, N. Burdisso, Juan, Riise – Menez (Brighi, 88.), De Rossi, Pizarro, Perrotta – Borriello (Baptista, 88.), Totti (Vucinic, 76.)
Inter: Julio Cesar – Maicón, Lúcio, Cordoba, Chivu – Sztankovics, Cambiasso – Pandev (Coutinho, 74.), Sneijder, Eto’o – Milito (Muntari, 67.)

Milan-Genoa 1-0 (0-0)
Giuseppe Meazza, 41 909 néző. Vezette: Valeri
Gól: Ibrahimovic (49.)
Milan: Abbiati – Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini – Boateng, Pirlo, Gattuso (Flamini, 66.) – Robinho, Ibrahimovic, Ronaldinho (Seedorf, 72.)
Genoa: Eduardo – Rafinha, Ranocchia, Dainelli, Criscito – Hardzsa, Veloso (Milanetto, 65.), Chico (Sculli, 57.) – Palacio (Rudolf, 82.), Toni, Mesto

Az élcsoport:
1. Inter 10 pont (8-3), 2. Chievo 9 (8-4, 4 mérkőzés), 3. Brescia 9 (6-5, 4), 4. Milan 8 (7-4), 5. Catania 7 (6-4, 4), 6. Lazio 7 (6-5, 4), 7. Cesena 7 (3-2, 4),…13. Genoa 5 (4-6),…15. Roma 5 (5-9)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik