Élet-Stílus

Csikorgott a Real-gépezet, előzött a Valencia

A Real Madrid megbotlott a legkisebb valenciai csapat otthonában – ezt kihasználva a Gijónt legyűrő Valencia, és a baszk-katalán derbit behúzó Barcelona az élre állt. Videó.

A Ciutat de Valencia stadionban a hozzáértők szerint eleve kiesésre ítélt Levante ellen a Real Madrid ismét azt az arcát mutatta, amely miatt sokan kritizálják: a Mourinho-legénység töméntelen helyzetet kidolgozott, de egyet sem váltott gólra, a Gonzalo Higuaín-Cristiano Ronaldo duó élen járt a „tékozlásban”.

A Levante már az elejétől jelezte, hogy „leparkolná a buszt”, s innen nem is változott a játék képe. Ronaldo, majd – Marcelo remek passza után – Higuaín rontott ziccerben; elsősorban az argentin hibáztatható, méterekről lőtt fölé. A portugál szép, védők mögé beemelt labdája után Angel Di Maria is helyzetet rontott, majd Özil szöglete után Ronaldo fejelt mellé.

A félidő hajrájában Ronaldo, Sami Khedira, Sergio Ramos illetve a leshelyzet után a hálóba találó Higuaín is feltűnt a kapu előtt, a meccs legjobbja, Reina azonban rendszeresen védett, s a kapus térfélcsere után is kimagaslót nyújtott.

A második játékrész két hazai helyzettel indult (Del Horno került mindkétszer a védők mögé, ám ívelését hárította a Carvalho irányította fővárosi védelem), majd ismét a Real következett: Xabi Alonso távolról, Ronaldo balról, valamint a kispadról érkező Pedro Leon és Benzema is szerencsét próbált. Mindhiába, a madridi együttes a dobogó legaljára szorult.

Levante-Real Madrid – összefoglaló


Bilbaóban a Barcelona is „madridi előadást” tartott mindaddig, amíg Fernando Amorebieta a 34. percben ki nem állítatta magát (a védő Iniestának pakolt oda). A Martinez révén veszélyeztető baszkok kezdték jobban a találkozót, a katalán gárda tíz perc után tért magához, ekkor azonban két perc alatt kétszer is veszélyeztetett.

Előbb Keita tuszkolta a labdát Iraizozba, majd Villa átkozhatta a szerencséjét és a kapufát. A játék kiegyenlített voltát Fernando Llorente és Igor Martinez helyzetei igazolták, azonban a 34. percben Amorebieta a kezdőkörben csúnyán beleszállt Iniestába, s az emberhátrányban játszó bilbaóiak kettős fedezékbe kényszerültek.

Szünet után az Athletic ijesztgetett ugyan (San Jose lőtt kapufát), ám a Barcelona olyannyira „megijedt”, hogy eldöntötte a találkozót – egy Maxwell-Iniesta-Villa kombináció után Keita közelről helyezett a kapuba. Iniesta is lőtt egy kapufát, majd Xavi is rádurrantott, s a megpattanó labda becsapta Iraizozt. A végén Villa kapott pirosat, míg Gabilondo és Busquets beállították a végeredményt.

Bilbao-Barcelona – összefoglaló


Az Athtetic másodszor szenvedett vereséget, míg a Barcelona feljött a második helyre, egy ponttal lemaradva a Gijónban a végeredményt már a tizedik percben kialakító Valenciától.

Primera División, 5. forduló:

Bilbao-Barcelona 1-3 (0-0)
San Mamés, 36 ezer néző. Vezette: Mateu Lahoz
Gól: Gabilondo (89.), illetve Keita (54.), Xavi (73.), Busquets (92.)
Kiállítva: Amorebieta (34.), illetve Villa (86.)
Bilbao: Iraizoz – Iraola, San José, Amorebieta, Aurtenetxe – Gurpegui, Orbaiz (Ocio, 46.), Javi Martínez, Gabilondo – Igor Martínez (De Marcos, 46.), Llorente (Iturraspe, 68.).
Barcelona: Valdés – Alves, Piqué, Puyol, Adriano (Maxwell, 46.) – Busquets, Keita, Xavi (Thiago, 81.) – Pedro, Iniesta (Bojan, 81.) – Villa.

Levante-Real Madrid 0-0
Ciutat de Valéncia, 18 326 néző. Vezette: Delgado Ferreiro
Levante: Reina – Cerra, Ballesteros, Nano, Del Horno – Xisco Muñoz, Sergio, Xavi Torres, Juanlu (Xisco Nadal, 86.) – Nacho González (Rubén, 49.), Stuani (Rafa Jordà, 67.).
Real Madrid: Casillas – Arbeloa, Sergio Ramos, Carvalho, Marcelo – Khedira, Xabi Alonso – C. Ronaldo, Özil (Pedro León, 62.), Di Maria (Benzema, 62.) – Higuaín.

Sporting Gijón-Valencia 0-2 (0-2)
Gól: Topal (7.), Soldado (10.)

Az élcsoport:
1. Valencia 13 pont (9-3), 2. Barcelona 12 (9-4), 3. Real Madrid 11 (6-1), 4. Villarreal 9 (7-2, 4 mérkőzés), 5. Sevilla 8 (7-3, 4), 6. Atlético 7 (8-4, 4), 7. Bilbao 7 (8-7),…16. Gijón 4 (4-9), 17. Levante 4 (4-10)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik