Élet-Stílus

A szezon legnagyobb meglepetése Siófokon

A Ferencváros legyőzésén felbuzdult Siófok a szünetben már négy góllal vezetett a címvédő Debrecen ellen, és végül 4-1-re diadalmaskodott a labdarúgó NB I 8. fordulójában.

Az Siófok egy hete az Üllői úton aratta az első győzelmét bajnokságban, és a Ferencváros idegenbeli legyőzése után a címvédő Debrecent is két vállra fektette.

Az újonccsapat kontráival és veszélyes pontrúgásaival alaposan meglepte a Lokit, amely szűk félóra alatt már 3-0-ra „égett” a Balaton partján. Tusori szöglet után fejelt a jobb alsó sarokba, kisvártatva a kilépő Sowunmi gurított higgadtan a kapuba, majd a csatár fejjel is mattolta Malinauskast. Ezek után a debrecenieknek is akadtak lehetőségei, ugyanakkor a szintén nagy napot kifogó Molnár Péter kapuson nem tudtak kifogni.

Átellenben Bódi vélhetően a gólvonal mögül rúgta ki a labdát, de a negyedik kapott gólt nem kerülhették el a vendég hajdúságiak: egy perccel később Tusori 10 méterről helyezett a bal alsó sarokba. A szünet után, jelesül az 51. percben Szakály Péter büntetőből 4-1-re módosította az állást, egyszersmind beállította a végeredményt.

A Loki hiába játszott valamivel jobban a második játékrészben, mint tette azt az első 45. percben, a szezon legnagyobb meglepetését elérő Siófok különösebb gond nélkül őrizte meg a tetemes előnyét.

A Zalaegerszeg egy megpattant szabadrúgással győzött Győri ETO FC vendégeként, a forduló rangadóján, amelyen azonban főként mezőnyjáték zajlott, s a küzdelem dominált.

A Paks véget vetett a Honvéd öt találkozón át tartó veretlenségi sorozatának, miután 4-2-re győzött a Bozsik Stadionban, és a Paks is idegenben, jelesül Kecskeméten gyűjtötte be a három pontot. Montvai a 92. percben köszönt be volt csapatának.

Az MTK-Kaposvár meccs félbeszakadt, mivel elment az áram a Hidegkuti Stadionban. A találkozó hasonló probléma miatt 18 óra helyett csak 19 óra után kezdődhetett el, de mindössze 10-12 percig pattogott a labda, aztán újra sötétbe borult a pálya…

NB I 8. forduló:
BFC Siófok – DVSC-TEVA 4-1 (4-0)
Gól: Tusori (11., 44.), Sowunmi (19., 28.), ill. Szakály P. (50., 11-esből)
Siófok: Molnár P. – Mogyorósi, Graszl, Fehér, Novák – Kecskés (Ludánszki 70.), Tusori – Homma, Ivancsics, Lukács (Piller 75.) – Sowunmi (Délczeg 87.)
DVSC: Malinauskas – Varga J., Komlósi, Máté P., Laczkó – Bódi, Czvitkovics (Dombi 66.), Ramos, Szakály P. – Kabát (Szilágyi, 46.), Coulibaly (Yannick, 46.)

Győri ETO FC-ZTE FC 0-1 (0-0)
Gól: Bogunovics (85.)
Győr: Sztevanovics – Tokody, Djordjevics, Fehér Z., Szabó O. – Koltai (Sarasenidze, 54.), Kiss M., Ganugrava, Völgyi (Csetkovics 59.) – Trajkovics (Dinjar 69.) – Alekszidze
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Miljatovic (Bogunovics 67.), Varga R., Panikvar – Horváth A., Kamber, Illés (Delic 74.), Máté P. – Rajcomar, Pavicsevics (Simon A. 63.)

Budapest Honvéd-Lombard FC Pápa 2-4 (1-2)
Gól: Abass (26., 61.), ill. Marics (7.), Bárányos (22., 56.), Heffler (73.)

Kecskeméti TE-ERECO – Paksi FC 0-1 (0-0)
Gól: Montvai (92.)
Kiállítva: Alempijevics (68.), ill. Magasföldi (76.)

MTK Budapest-Kaposvári Rákóczi – félbeszakadt

Vasárnap:
Vasas-Ferencváros 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik