Élet-Stílus

Magyar játékos intézte el a Bayernt

Szalai Ádám, a listavezető Mainz magyar csatára győztes gólt szerzett a címvédő Bayern München otthonában. - videó

Szálai Ádám örömébe üröm is vegyült a Bundesliga hatodik fordulójában: a Wolfsburg elleni meccshez hasonlóan a címvédő Bayern München otthonában is győztes gólt szerzett, a hajrában azonban a földön maradt, majd némi ápolást követően lecserélték.

A hatodik bajnokiját is megnyerő Mainz Allagui parádés sarkazásával szerezte meg a vezetést az első negyedóra végén, majd a müncheni Klose kapufája után vendégrészről Svensson is betalált a kapuba – csakhogy a sajátjába. A dán hátvéd hazacsúsztatott labdáját Wetklo hiába vette üldözőbe, a kapus nem tudott hárítani.

Szalai pillanata a 77. percben jött el: Schürrle beadása után átvette a labdát, majd 12 méterről a bal felső sarokba lőtte, egyszersmind beállította a 2-1-es végeredményt.

Bayern-Mainz 1-2

A Bayernnek egy nagy helyzete ugyan még akadt, de Van Buyten lövését védte Wetklo, így a bajor egylet március 27. után ismét elbukott hazai pályán (akkor a Stuttgart nyert 2-1-re az Allianz-Arénában), és már kereken tíz pont a hátránya Mainz-cal szemben.

Az éllovashoz hasonlóan a Hajnal Tamást nélkülöző Borussia Dortmund és a Bayer Leverkusen is idegenben zsebelte be a pontokat, utóbbi 4-1-es győzelmével az utolsó helyre taszította a Stuttgartot. A svábokhoz hasonlóan gyengén szereplő Schalke 0-2-ről mentett pontot a vendég Mönchengladbach-kal szemben. A döntetlent jelentő gólt a Realtól érkező Raúl nevéhez fűződik, aki így megszerezte első Bundesliga-találatát.

Hamburg 0-2-ről állt talpra a Werder ellen, mégis pont nélkül távozott Brémából. Marin és Almeida találataira a vendégcsapat Van Nistelrooy sarkalásával (a labda Mertesackerről került a kapuba), majd Pitroipa bombagóljával válaszolt. A 3-2-es végeredményt a duplázó portugál Almeida állította be a 85. percben, miután kiválóan érkezett Wesley beadására. A helyzetek alapján egyébként bármelyik csapat nyerhetett volna.



Bundesliga, 6. forduló:


Bayern München-FSV Mainz 1-2 (1-1)


Gól: Svensson (45., öngól), illetve Allagui (15.), Szalai (77.)

Eintracht Frankfurt-1. FC Nürnberg 2-0 (1-0)


Gól: Gekasz (17.), Chris (88.)

Schalke 04-Borussia Mönchengladbach 2-2 (0-2)


Gól: Huntelaar (52.), Raúl (87.), illetve Daems (15., 11-esből), Bradley (43.)
Kiállítva: Brouwers (78., Mönchengladbach)

St. Pauli-Borussia Dortmund 1-3 (1-1)


Gól: Hennings (26.), illetve Grosskreutz (17., 61.), Kagawa (50.)

VfB Stuttgart-Bayer Leverkusen 1-4 (0-2)


Gól: Kuzmanovics (52.), illetve Hyypiä (19.), Vidal (21.), Balitsch (69.), Sam (88.)
Kiállítva: Camoranesi (31., Stuttgart)

Werder Bremen-Hamburger SV 3-2 (2-0)
Gól: Marin (25.), Hugo Almeida (29., 85.), ill. Van Nistelrooy (59.), Pitroipa (63.)

Pénteken játszották:

1. FC Köln-Hoffenheim 1-1



Vasárnap:

VfL Wolfsburg-Freiburg, 15:30
Kaiserslautern-Hannover, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik