Élet-Stílus

Szávay elődöntős Szöulban

Szávay Ágnes a címvédő japán Kimiko Date Krum legyőzésével bejutott a szöuli női tenisztorna elődöntőjébe.

A világranglista 38. helyén álló Szávay Ágnes a megnyert budapesti és prágai tornát leszámítva először jutott a legjobb négy közé WTA-viadalon a mostani szezonban.

A Szöulban zajló 220 ezer összdíjazású keménypályás verseny elődöntőjében a címvédő japán Kimiko Date Krumot győzte le három szettben, 2 óra 43 perc alatt. Az első játszma sima volt, a magyar játékos 3:0-ás vezetésre tett szert, majd 5:2-nál másodszor is elvette a rangsorban 51., egy híján negyven esztendős ellenlábasa adogatójátékát.

A második szettben ez egyszer sem sikerült Szávaynak, igaz, ellenfelének sem (még csak bréklabda sem akadt…). Mivel mind a ketten hozták szervajátékaikat, a rövidítés döntött – Date Krum javára.

Szávay a harmadik, döntő szettben ott folytatta, ahol az első végén abbahagyta, kétszer is lebrékelte Date Krumot, és 5:1-re vezetett. A japán ellenfele ezután saját adogatójátékát hozva szépített, majd a mérkőzés során először fogadóként jeleskedve tovább faragott a hátrányán. Szávay azonban egy újabb brékkel lezárta a meccset.

A 21 éves magyar a döntőért az ötödikként rangsorolt Alisza Klejbanovával csap össze, és visszavághat az orosznak a két évvel ezelőtt, Antwepben elszenvedett vereségéért.

Szöul, női torna, negyedöntő:
Szávay (8.)-Date Krumm (japán) 6:2, 6:7, 6:3
Petrova (orosz, 1.)-Flipkens (belga) 6:2, 6:1
Klejbanova (orosz, 5.)-Makarova (orosz) 6:1, 6:2
Zakopalova (cseh)-Szafina (orosz) 7:5, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik