Élet-Stílus

Milos Formant és Michael Douglast díjazták

Milos Formant életműdíjjal, Michael Douglast pedig a Golden Icon elnevezésű elismeréssel tüntetik ki a zürichi filmfesztiválon. A seregszemle történetében most először magyar alkotás is meghívást kapott a versenyprogramba.

A csütörtökön kezdődött fesztiválon Milos Forman Egyesült Államokban élő, cseh származású filmrendező kapja az életműdíjat és tiszteletére retrospektív vetítést is rendeznek.
Michael Douglas felesége, Catherine Zeta-Jones színésznő és Oliver Stonoe filmrendező társaságában legújabb filmje, a Tőzsdecápák- A pénz nem alszik című mozi premierjén (fotó: MTI/EPA)

Michael Douglas felesége, Catherine Zeta-Jones színésznő és Oliver Stone filmrendező társaságában legújabb filmje, a Tőzsdecápák- A pénz nem alszik című mozi premierjén (fotó: MTI/EPA)

A jövő vasárnapig tartó filmes esemény zárásaként adják át a Golden Icon nevű díjat, amelyet idén Michael Douglas amerikai színésznek ítéltek oda. A betegséggel küzdő művész helyett barátja, a szintén színész Danny DeVito veszi át a kitüntetést. A svájci seregszemlén összesen hetven mozifilmet és számos rövidfilmet mutatnak be. A fesztivál legfontosabb eseménye az a három verseny, amelyen a világ számos tájáról érkezett fiatal tehetségek új filmjei “mérkőznek meg”.

Mint arról az MTI korábban már hírt adott, a 6. alkalommal rendezett fesztivál történetében most először magyar alkotás, Kocsis Ágnes legutóbbi munkája, a Pál Adrienn is szerepel a versenyprogramban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik