Élet-Stílus

Egy 93. percben lőtt góllal nyert az Újpest

Az Újpest-szurkolók kintről biztatták a csapatukat, miután nem mehettek be a stadionba az újonc Szolnoki MÁV elleni bajnokira, amelyen egy 93. percben lőtt góllal 1-0-ás hazai siker született.

Az MLSZ egyelmi bizottsága a héten két zárt kapus meccsel büntette az Újpestet a Ferencváros elleni rangadón történt rendbontás miatt (a felek egy-egy millió forintot is kötelesek befizetni a kasszába), így szurkolók nem léphettek a Szusza Ferenc Stadion területére a Szolnok elleni bajnokin, ennek ellenére „meccshangulatot” teremtettek.

A lila-fehér drukkerek egy csoportja jobb híján kintről, a stadion előtt biztatta a csapatát. A létesítményben, a hívek üresen maradt helyén pedig a „Szurkolók nélkül mi értelme?” felírat díszelgett.

Ami a mérkőzést illeti: az Újpest nagy fölényben játszott, de sokáig képtelen volt betalálni a kapuba, már-már úgy tűnt, a végig bekkelő újonc Szolnok egy ponttal távozik üres stadionból. Arról, hogy nem így lett, a csereként beállt Balogh Balázs gondoskodott a 93. percben: a megpattant lövése után a labda a jobb alsó sarokban landolt.

A vendégek egyik játékosának, Búránynak csúnyán felszakadt a bőr a fején, ömlött belőle vér, miután a második félidőben összefejelt az újpesti Takács Zoltánnal.

NB I, 8. forduló:
Újpest FC-Szolnok 1-0 (0-0) – zárt kapuk mögött
Gól: Balogh B. (93.)
Újpest: Balajcza – Kiss Z., Takács Z., Vermes, Pollák – Simek (Balogh B., 78.), Mitrovics, Egerszegi (Matos, 60.), Simon K. – Rajczi (Kovács D., 60.), Tisza
Szolnok: Tarczy – Schindler, Sztanisics, Pető Z., Hevesi-Tóth – Remili, Búrány (Antal, 69.), Mile (Balogh P., 77.), Vörös – Koós, Pisanjuk (Alex, 74.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik