Élet-Stílus

Budapestre készül a rock’n’roll élő legendája

A rock'n'roll egyik legnagyobb élő legendája, a 75. születésnapját idén ünneplő Jerry Lee Lewis október 31-én Magyaroroszágra látogat és a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet.

Az amerikai énekes-dalszerző-zongorista immár több mint fél évszázada a világ legismertebb zenészei közé tartozik, legelső lemezének megjelenésekor, 1954-ben a rock’n’roll még gyerekcipőben járt, és többek között Jerry Lee Lewisnak is köszönhető, hogy hamarosan meghódította az egész világot.

A veterán zenész 75 évesen is aktív, amit mi sem jelez jobban, mint hogy idén áprilisban újabb albummal jelentkezik, amelyen Neil Young, Kid Rock és Kris Kristofferson is közreműködik. A rock and roll ördögének “becézett” Jerry Lee Lewis olyan slágerekkel tett szert világhírnévre, mint a Whole Lotta Shakin’ Goin’ On, vagy a Great Balls of Fire.

A Rock and Roll Hírességek Csarnokába közel 25 éve (1986-ban) beválasztott zenész 2005-ben életműdíjat kapott a Recording Academytől is, 2006-ban pedig Last Man Standing címmel új lemezt jelentetett meg. Ezen olyan előadókkal működött együtt, mint Eric Clapton, B.B. King, Bruce Springsteen és Mick Jagger.

Szeptember 7-én jelenik meg a zenész új lemeze Mean Old Man címmel, melyen olyan sztárokkal énekel duettet, mint Eric Clapton, Sheryl Crow, John Fogerty, Mick Jagger, Kid Rock, Kris Kristofferson,John Mayer, Willie Nelson, Keith Richards, Robbie Robertson, Slash, Mavis Staples, Ringo Starr és Ronnie Wood.

Az eredetileg júliusra tervezett budapesti koncertet a művész váratlan műtétje miatt kellett elhalasztani, a már megváltott jegyek az októberi 31-i koncertre is érvényesek. Tizenkét évvel ezelőtt már fellépett Budapesten: a Kisstadionban Chuck Berry és Little Richard társaságában adott emlékezetes koncertet, ezúttal egyedül tölti meg a Papp László Sportarénát. Budapest lesz a turné első állomása, a koncertet a Showtime Budapest szervezi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik