Élet-Stílus

Tinik helyett 70-es modellek a kifutón

Juan Duyos, spanyol divattervező valami igazán különlegessel lepte meg a madridi divathét közönségét.

Annak ellenére, hogy Karl Lagerfeld, Galliano és Armani még mindig a kamaszokra esküszik, amikor modelleket válogatnak a divatbemutatójukhoz, egyre többször fordul elő az, hogy érettebb és természetesebb alkatú hölgyek veszik birtokba a kifutót. Így alakult ez a madridi divathéten is, ahol Juan Duyos kollekcióját nem kamaszok, hanem hetvenes szépségek mutatták be.

A tervező úgy véli, a szépség nem szűnik meg 40 vagy 50 éves korban, szerinte ruhái kortalanok, és egyáltalán nem egy meghatározott korosztálynak készülnek. A 70 éves Eloisa Bercero például egy aranytunikát mutatott be, míg egy másik hölgy vörösben vonult. A spanyol sajtóban mindenesetre komoly figyelmet kapott a különleges bemutató, amiről „Nagymamák a kifutón” címmel cikkeztek.

Az idősebb korosztály megcélzása azonban nem csak esztétikai kérdés, hiszen nem elhanyagolható tény, hogy míg a tinédzserek maximum a zsebpénzüket költhetik ruhakölteményekre, addig a divatra érzékeny hölgyek akár komoly vagyonokat is ott tudnak hagyni a szalonokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik