Élet-Stílus

Nem jutott elődöntőbe a Mátéfi-csapat

A női kézilabda-válogatott nem jutott be az elődöntőbe a dániai Világkupán, miután 29-26-ra kikapott a francia csapattól.

Ezt megelőzően mindkét csapat legyőzte a németeket és kikapott a házigazda dánoktól, így most egymás ellen dönthették el, melyikük jut az elődöntőbe – az esetleges döntetlen a franciáknak kedvezett volna.

Az előző napon bokasérülést szenvedett Görbicz vállalta a játékot, a kapuban viszont kisebb meglepetésre nem Pálinger, hanem Herr (képünk) kezdett, nem is rosszul, két ziccert megfogott az elején.

Mindkét csapat nagy sebességgel, ám rengeteg hibával indított. Ha a magyarok támadásban rontottak, azt a franciák kihasználták. Mivel a támadójáték katasztrofális volt, Mátéfi sokat cserélt. A bejövő Görbicz 0-4 után szerezte az első magyar találatot a 11. percben, de nem igazán változott a játék képe – az atletikus franciák könnyedén lőtték a gólokat -, így az időkérés sem maradt el.

Ez valamelyest használt, és szép lassan megkezdte a felzárkózást a magyar együttes, különösen Szucsánszki volt hatékony. 7-5-nél a franciák is próbálták rendezni soraikat, ám az egyenlítést nem tudták megakadályozni. A szünet előtti emberhátrányban megint a franciák jeleskedtek.

A folytatásban ismételten létszámhátrányban 19-15-re meglépett a rivális, pedig már Pálinger állt a kapuban. Jött az újabb hullámvölgy, még emberelőnyben is nőtt a különbség (22-15). Mátéfi kényszerből időt kért, és visszahozta Herrt a kapuba. Sorozatban négy gólt dobtak a magyarok, jelezve, hogy hatottak a kapitányi intelmek.

Az utolsó negyedóra 22-19-es francia előnyről indult, ám a nagy rohanásba ismét becsúsztak a hibák. Az 53. percben már 26-20 volt az állás, de emberelőnyben megtáltosodott a csapat, és feljött 26-23-re, azonos létszámban azonban nem hibáztak a gallok.
A magyarok csupán csak 20 percet játszottak jól, így a házigazdák mellett a franciák jutottak ebből a csoportból a szombati elődöntőbe. Utóbbiak a románokkal találkoznak a fináléba kerülésért.

Női Vk, 3. forduló (Aarhus), A csoport:
Franciaország-Magyarország 29-26 (14-12)
A magyar válogatott ezzel befejezte szereplését a viadalon.
B csoport:
Románia-Svédország 27-27 (14-12)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik