Élet-Stílus

Jön a Design Hét Budapest 2010

Október 1-je és 10-e között rendezik meg ismét a formatervezés ünnepét. A sztárvendég Paola Navone olasz tervező lesz.

A Design Terminál idén hetedik alkalommal rendezi meg a Design Hét Budapest című eseménysorozatot. A 2010. évi programok a design társadalmi és gazdasági hasznosságára, valamint problémamegoldó szerepére fókuszálnak, szlogenje: Design – élj vele!

A fesztiválnyitó kiállítás, Design az élhető jövőért címmel a nemzetközi design olyan környezettudatos, csúcstechnológiát képviselő megoldásaira fókuszál, amelyek az elmúlt években a fenntartható fejlődés jegyében születtek. A Designbörze című kamaratárlat keretében professzionális tervezők és diákok asztalfiókban maradt, mégis izgalmas és termékképes ötletei prototípusok formájában kerülnek bemutatásra, a nagyközönség mellett a potenciális gyártók figyelmére is igényt tartva. A tavaly nagy sikert aratott Nyitott Stúdiók kezdeményezés új szereplőkkel folytatódik tovább, s a műhelylátogatásokat idén speciális programok színesítik.

Szintén a kreatív szakemberek munkájának szélesebb körű megismertetését célozza a Stylist névjegyek című kiállítás, amelynek keretében a különféle területek legjobbjai bizonyíthatják tehetségüket. Megújulnak a gyerekeknek és felnőtteknek szóló kreatív workshopok, s az idei szlogennek megfelelő tematikával várják az alkotni vágyókat. Lesz kedvezményes vásárlási akció is, 2010-ben a tavalyinál 20%-kal több, vagyis 72 üzlet, bemutatóterem és designműhely kínálja termékeit a designfesztivál 10 napja alatt 20%-os kedvezménnyel.

AJÁNLOTT LINKEK:
A Design Hét Budapest weboldala a részletes programmal

Ajánlott videó

Olvasói sztorik