Élet-Stílus

Futurbia gyerekrajz-, animációs és kisfilm pályázatok

Pályázatot hirdettek alkotó kedvű gyerekek, fiatalok és felnőttek számára. Rajzolj, forgass és nyerj!

A Futurbia program 2007 tavaszán indult azzal a céllal, hogy a Budapesten élők és dolgozók, azaz a városhasználók bevonásával készüljön el a Főváros hosszú távú fejlesztési stratégiája.

Most ősszel újraindították a “FUTURBIA 2010 – Urbanisztikai Hetek” programot, hogy újra kezdődjön párbeszéd a fontos helyi közügyekről, és arról a Budapestről, amelyben 20 év múlva élni szeretnénk. A program szervezői különféle alkotói pályázatokat írtak ki. Ezek a következők:

„Én és a Duna” Országos gyermekrajzpályázat 6-12 évesek számára
Mi jut eszedbe a Dunáról, miért szereted? Tervezz csónakot, lakóhajót, tengeralattjárót, vagy bármilyen különleges vízi járművet, amivel a Duna vize bejárható! A legjobb rajzokat beküldő 24 gyerek részt vehet egy közös alkotáson a Noha Stúdióban. A legjobb rajzokból pedig naptár készül majd.

„Én és a Metropoly” Kisfilm pályázat
Neked mit jelent Budapesten vagy környékén élni, dolgozni és szórakozni? Miért szereted a helyet, ahol laksz, a helyet, ahol dolgozol és a helyet, ahol szabad vagy? Milyen a TE NagyVárosÉrzésed? Filmpályázatunkban most megmutathatod! Az első díj 300.000 Ft, a második 200.000 Ft, a harmadik pedig 100.000 Ft.

„Kreatív város Én és Budapest” animációs filmpályázat
Egy város sokszínűsége a helyiek ötleteiből, tehetségéből ered. Budapest mindig is világhírű volt a kreativitásáról, a színes szürkeállományáról. Most mutasd meg TE, hogy mennyit teszel a Kreatív Budapesthez! Az első díj 300.000 Ft, a második 200.000 Ft, a harmadik pedig 100.000 Ft.

„Nagyvárosi KÖZ-TÉR-HÁLÓ Keressük Budapest 30 legfontosabb közterét! Csatlakozz rá te is a KÖZ-TÉR-HÁLÓ-ra!” – Promófilm Pályázat
Készíts egy imázsfilmet kedvenc budapesti vagy agglomerációs közteredről! Mutasd meg, miért szereted, mit szeretsz benne! A videót elkészítheted mobiltelefonnal, fényképezőgéppel, kézi kamerával, vagy profi eszközökkel. Fődíj: csatlakozz a facebook-on a Köz-Tér program oldalához, és hamarosan megtudod!

AJÁNLOTT LINKEK:
A részletes pályázati kiírások

Ajánlott videó

Olvasói sztorik