Élet-Stílus

Ferguson: Benítez megizzad majd Milánóban

Az angol ezüstérmes mestere, Sir Alex Ferguson a milánói La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva kifejtette, hogy az Inter Rafael Benítez alatt aligha lesz olyan erős mint a Mourinho-érában volt, egyben kalapot emelt „örök riválisa”, a Madridba távozó portugál előtt.

A nagyszájú portugál jött, látott és nyert a lombardoknál, győzni akarása, megszállottsága tanítványaira is átragadt. Az Inter mentalitásának (is) köszönhetően lett azzá, ami, s a Manchester United skót főnöke kétli, hogy a Liverpool kispadjáról ismert Benítez képes lehet arra, amire a BL-trófeát 45 évnyi szünet után a San Siróba szállító Mourinho.

„Beníteznek nincs könnyű dolga, hisz nehéz egy sikereket szállító edző nyomába lépni, pláne ha azt Jose Mourinhónak hívják” – elemzett a rágós lovag. „A Unitednél is hasonló problémával szembesül majd az, aki a nyomomba lép. Persze, Benítez akkor dönt jól, ha a saját képére alakítja a csapatot, és benne is megvan az ehhez szükséges önbecsülés. Egy biztos. Az Intert ezek után is ugyanolyan nehéz lesz megverni.”

„Minden elismerésem a BL-győztesé” – áradozott a Sir. „Az elődöntőben az Interre fogadtam a Barcelona ellenében, és számításom bevált. Jose úgy felkészítette őket, hogy a katalánoknak nem maradt sok esélyük. Örökké emlékezetes marad, ahogy Cambiasso gyakorlatilag eltüntette Messit a pályáról.”

Nehéz lehet Mourinho nyomdokaiba lépni (MTI/EPA)

Nehéz lehet Mourinho nyomdokaiba lépni (MTI/EPA)

Ferguson az angol bajnoksággal kapcsolatban is nyilatkozott, az idős menedzser szerint idén háromszereplős lehet a bajnoki címért folyó harc – a Chelsea a favorit, míg csapata és az Arsenal lesz az üldöző.

„A Chelsea a tavalyi idényt úgy zárta, hogy módszeresen kitömte a kisebb csapatokat. Ezt a szokását őszre is átmentette, a londoni csapat úgy játszik, ahogy egy bajnokhoz illik, s őket kell felülmúlja az a csapat, amelyik szeretné elhódítani a bajnoki címet. A United rajtja elég diszkrétre sikerült, ám a végelszámolásnál szerintem mi és az Arsenal okozhatunk nehézséget a Chelsea-nek.”

Az angol középcsapatok közül Ferguson a Tottenhamet emelte ki, ugyanakkor biztos abban, hogy az idő a Manchester City csapatának, illetve Roberto Mancininek dolgozik.

“Cambiasso eltüntette a pályáról Messit” (MTI/EPA)

„Bár korai lenne jóslásokba bocsátkozni, de a Tottenham fejlődését nem lehet nem észrevenni. Az Aston Villánál Gerard Houlliernek időre lesz szüksége, míg az Everton csalódás. Magam is az esélyesek közé soroltam a liverpooliakat, ehhez képest két pontjuk van, és utolsó előttiek. A City sem kapta el a fonalat az elején, ám Mancininek rendkívül erős a kerete, és hát könnyedén verték a Liverpoolt 3-0-ra. A fél társaság kicserélődött a nyáron, időre lesz szükség, amíg csapatként is számításba vehetők, onnantól viszont bárkire veszélyesek lehetnek”

Az ősz mester az anyagi és immár szakmai krízisben is lévő Liverpoolról nem tett említést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik