Élet-Stílus

Bombameglepetések Angliában – videó

A Chelsea, a Manchester City és a Liverpool sem jutott be a legjobb tizenhat közé az angol Ligakupában.

A Liverpool kiesése a legkínosabb, a „vörösöket” ugyanis a negyedosztályú vendég Northampton Town győzte le büntetőkkel, miután az 1-1-es rendes játékidő után a hosszabbításban sem született döntés. A ráadásban a vendégek szereztek vezetést, N’Gog fejesével ugyan válaszolt a ‘Pool, de a szétlövésben alulmaradt. Osman higgadt lövését követően nehéz volt eldönteni: a liverpooliak meze vagy arca vörösebb…

Szégyenkezhetett a szezonban eddig valamennyi meccsét megnyerő, legtöbbször ellenfelét kiütő Chelsea is, miután szintén hazai pályán maradt alul a Newcastle Unideddel szemben. A találkozó úgy kezdődött, ahogy arra a papírforma alapján számítani lehetett, ugyanakkor a fiatal Aanholt találatát három vendéggól követte.

Chelsea-Newcastle 3-4

Előbb Ranger kanalazta kapuba a labdát, amely némi szerencsével jutott el hozzá, majd Taylor szabadrúgásból lőtt 17 méterről a kapu bal oldalába, a második félidő elején pedig Ameobi használta ki Ferreira hibáját: az ellenféltől kapott labdát a bal alsó sarokba helyezte. Anelka révén azonban a Chelsea a 86. percben „utolérte” a vendégeket, a francia kapáslövéssel, majd büntetőből szerzett gólja azonban végül semmit sem ért.

A 90. percben ugyanis egy baloldali sarokrúgást követő Ameobi-fejesnek köszönhetően a Newcastle United jutott a legjobb tizenhat közé a Ligakupában.

A manchesteri csapatok felemásan zárták a sorozat harmadik fordulóját. A West Bromwich Albion a második félidőben két perc alatt fordított és győzött az előzetesen esélyesebbnek vélt vendég City ellen. A szintén idegenben fellépő United ugyanakkor öttel válaszolt (Owen duplázott) ellenfele bombagóljára, így aztán magabiztosan lépett tovább, azzal együtt, hogy az utolsó szó a másodosztályban is gyengélkedő Scunthorpe Unitedé volt: a korábbi angol C válogatott Woolford állította be a 2-5-ös végeredményt.

Angol Ligakupa, a 16 közé jutásért:


Chelsea-Newcastle United 3-4


Gól: Aanholt (6.), Anelka (70., 86., 11-esből), ill. Ranger (27.), Taylor (32.), Ameobi (49., 90.)

Liverpool-Northampton Town (IV.) 2-2, 11-esekel: 2-4


Gól: Jovanovics (9.), N’Gog (116.), ill. McKay (56.), Jacobs (98.)

Aston Villa-Blackburn Rovers 3-1


Gól: Heskey (59.), Young (75., 77.), ill. Givet (34.)



Scunthorpe United (II.)-Manchester United 2-5


Gól: Wright (19.), Woolford (90.), ill. Gibson (23.), Smalling (36.), Owen (49., 71.), Pak (54.)

Wigan-Preston North End (II.) 2-1


Gól: Gomez (87.), N’Zogbia (90.), ill. Treacy (23.)

West Bromwich Albion-Manchester City 2-1


Gól: Zuiverloon (55.), Cox (57.), ill. Jo (19.)



A győztesek továbbjutottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik