Élet-Stílus

2012-re új stadiont kap a Loki

admin
admin

2010. 09. 23. 10:33

Ha minden a terveink szerint alakul, akkor 2012-ben már a felújított Nagyerdei Stadionban ünnepelheti alapításának 110. évfordulóját a DVSC labdarúgócsapata - jelentette be Kósa Lajos, Debrecen polgármestere csütörtökön a felújítandó stadion kapujánál tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus leszögezte: szerdán a Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, amely zöld utat adott a Nagyerdei Stadion rekonstrukciójának. Kósa Lajos az MTI érdeklődésére elmondta: mintegy 10 milliárd forintból “durván húszezres” stadion épülhet fel, amely mindenben illeszkedni fog a nagyerdei pihenőövezetbe. Az építkezés 2011 tavaszán-nyarán kezdődhet.

A városvezetésnek október 15-ig kell elkészíteni egy előterjesztést a projekt részleteiről, kitérve a költségvetési garanciákra és egyéb feltételekre. Az MLSZ-szel együttműködve és OLLÉ-programba illeszkedve képzelik el az UEFA és a FIFA szabályainak mindenben megfelelő létesítmény felépítését és a hozzá kapcsolódó területek rehabilitációját. A polgármester kijelentette: az új stadionnak alkalmasnak kell lennie arra, hogy a BL-döntő kivételével bármilyen nemzetközi mérkőzésnek helyszíne lehessen.

A stadion méreteire kitérve megjegyezte, hogy a DVSC-TEVA vezetőségével egyeztetve jobbnak látják, ha nem építenek túl nagy arénát, csak akkorát, amekkora legalább 80 százalékos telítettséggel tud üzemelni hosszabb távon is. Emellett a stadionnak illeszkednie kell a Nagyerdő NATURA 2000-es természetvédelmi területébe és helyszíne kell, hogy legyen a város nagy rendezvényeinek is.

Kósa Lajos leszögezte: az új stadion a jelenlegi telek határain belül épül fel, kisebb területen, mint a mostani. A városi közgyűlés ellenzékétől visszatérő kritika, hogy a vezetés a stadion és a gyógyfürdő rekonstrukciójával “megcsonkítja a Nagyerdőt”.

Kováts Ákos, a város főépítésze a sajtótájékoztatón ismertette: “érzelmi és műszaki okok miatt döntöttek végül a nagyerdei helyszín mellett”. Szavai szerint a talajvíz-viszonyok itt előnyösebbek, mint a város déli részén. A vendégszurkolók az M35-ös autópálya felől a város érintése nélkül juthatnak be a stadionba, kiválóak a tömegközlekedési adottságok, valamint a Loki igazi otthona mindig is a Nagyerdő volt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.