Élet-Stílus

Sneijdert visszavárják Madridba

Az Inter és Wesley Sneijder között megrekedtek a tárgyalások, az olasz bajnok hosszabbítana ugyan a holland irányítóval, ám sokallja a futballista fizetését. Az egyezkedés győztese a Real Madrid lehet, Jose Mourinho ugyanis a spanyol fővárosba hívja a játékost.

Az Inter és Sneijder közötti huzavona könnyen odáig fajulhat, hogy a vb-ezüstérmes középpályás visszatér Madridba.

A játékos ügynöke, az egykori dán klasszis Sören Lerby szerint Jose Mourinho megpróbálta rábeszélni védencét arra, hogy gondolja meg magát a madridiakkal kapcsolatban (Sneijder 2009 nyarán a „hátsó ajtón” távozott a Santiago Bérnabeuból).

Sneijder kontraktusa 2012-ben jár le, ám amennyiben az Inter nem szeretné elkótyavetyélni, lépnie kell. Vagy meghosszabbítja a tavalyi BL-menetelés (és bajnoki címvédés) egyik főhősének szerződését, vagy kiváltja a megnőtt ázsiójú játékos miatti ostromokat. A lombardok ugyan 2015-ig megtoldanák Sneijder milánói tartózkodását, azonban jóval kevesebbet ajánlanak annál, mint amit a futballista és ügynöke szeretne (és mint amit korábban ígértek nekik).

„A megbeszélések zsákutcába jutottak, s csak akkor folytatjuk, ha az Inter jelzi hajlandóságát az újabb megbeszélésekre” – foglalta össze Lerby a De Telegraafnak. „Sneijder a világbajnokság óta nagyon népszerű lett, ám ő ragaszkodik az Interhez, és meggyőzték Massimo Moratti szavai, aki szerint sokáig a csapat vezére lehet. Azonban az Inter eltért a korábban beígért honoráriumtól.”

Az ügynök szerint nem kizárt a madridi folytatás sem, hisz „az Inter huzakodása nem könnyíti meg a dolgunkat, emellett a Real Madrid is érdeklődik. Mindenki tudja, milyen szoros volt a viszony Jose Mourinho és Wesley között. Sneijdert immár a Real is komolyan venné.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik