Élet-Stílus

Pürroszi győzelem, Bayern-módra

A bajnok Bayern München a Hoffenheim otthonában kibrusztolt győzelemmel megszakította hárommeccses nyeretlenségi sorozatát, újabb egy évre megnyerte Louis van Gaalt, ám lehet, hogy hosszabb időre elvesztette Franck Ribéryt.

A Bayern számára a legrosszabbul kezdődött a találkozó: Contento labdavesztése után a szintén fiatal Rudy emelt középre, s Ibisevic már az első percben előnyhöz juttatta a hazaiakat. Innentől a Hoffenheim vígan kontrázott, míg a Bayern játszhatta azt, ami a Köln vagy épp a Kaiserslautern ellen sorsául jutott: betömörülő védelem feltörése.

A feladvány a Salihovic révén kapufáig jutó Hoff’nak sikerült jobban, nem véletlen hogy a szünetben a szerződését kedd délután újabb egy esztendővel megtoldó Louis van Gaal horvát frissítésre szavazott. Pranjic és Olic váltotta a nagyot hibázó Contentót, valamint a jobbszélen idegenül mozgó Kroost.

A müncheniek játéka feljavult ugyan, ám Salihovic helyzete nyomán a vendéglátó állt közelebb a gólhoz. A kihagyott lehetőséget követően viszont ritmust váltott a Bayern, s egy Ribéry-megmozdulás után feltörte a hazai védelmet. A balszélről induló, s befele cselező francia két játékost is becsapott, lőtt, s a kipattanóra érkező Müller a kapuba helyezett. Az akciónál azonban kifordult a francia szélső bokája, s alighanem többhetes kihagyásra kényszerül.

Ribéry megsérült, hosszabb kihagyás várhat rá (MTI/EPA)

Ribéry megsérült, hosszabb kihagyás várhat rá (MTI/EPA)

A Bayern támadásban maradt, viszont akcióiból hiányzott az átütőerő. A 91. percig. Ekkor Altintop emelt középre, a lesről visszalépő Olic egyik Hoffenheim-játékoson irányt változtató fejesére Müller nem ért oda, nem úgy az elől sertepertélő – és lesgyanús szituációban lévő – Van Buyten, aki a kapuba helyezett.

A bajoroktól eltérően a Mainz egyelőre sziporkázik. A Szalait mindvégig soraiban tudó csapat saját közönsége előtt 2-0-ra nyert a Bayern számára a hétvégén túl kemény diónak bizonyuló Köln ellen. A magyar elsősorban szünet előtt játszott veszélyesen: egy alkalommal három kölni védőt is megtáncoltatva lőtt alig mellé, majd egy szöglet után fejessel veszélyeztetett. Ám hiába iparkodott ő, illetve a mainziak „csodafegyvere”, a cserepadról beállva több alkalommal is eredményes Schürrle – a gólokat a korábbi gólpasszadó Holtby szállította.

Az angol-német származású, s épp Schürrlét váltó fiatal futballista a 72. percben Fuchs jobb oldali beívelése után fejelt a hálóba, míg a hajrában épp Szalaival az oldalán meglépett egy ellentámadásból (ismét Fuchs volt a feladó), és beállította a végeredményt. A Schalke kölcsönjátékosa öt meccs alatt két gólnál és három gólpassznál jár, a Mainz pedig száz százalékos, persze vezeti a tabellát.

A Bajnokok Ligájában szereplő Werder Bremen folytatta mélyrepülését, ugyanis 4-1-re kikapott Hannoverben. A vendégek az öt forduló alatt négy pontot gyűjtöttek.

Bundesliga, 5. forduló:
Hoffenheim-Bayern 1-2 (1-0)
Sinsheim, Rhein-Neckar-Arena, 30 150 néző. Vezette: Kinhöfer
Gól: Ibisevic (1.), illetve Müller (62.), Van Buyten (91.)
Hoffenheim: Haas – Beck, Simunic, Vorsah, Compper (Ibertsberger, 60.) – Luiz Gustavo – Rudy, Weis (Vukcevic, 46.), Salihovic, Ba (Mlapa, 77.) – Ibisevic
Bayern: Butt – Lahm, Van Buyten, Badstuber, Contento (Pranjic, 46.) – Van Bommel, Schweinsteiger – Kroos (Olic, 46.), T. Müller, Ribéry (Hamit Altintop, 64.) – Klose

Mainz-Köln 2-0 (0-0)
Gól: Holtby (72., 90.)

Hannover-Werder Bremen 4-1 (1-1)
Gól: Fritz (öngól, 11.), Konan (53.), Schultz (79.), Abdellaoue (90.), illetve Frings (36., 11-esből)

Az állás:
1. Mainz 15 pont, 2. Hoffenheim 10 (10-5), 3. Hannover 10 (10-7), 4. Dortmund 9 (4 mérkőzés), …7. Bayern 8, …11. Köln 4 (4-9), 12. Werder Bremen 4 (6-12)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik