Élet-Stílus

Arsenal: kiütés a hosszabbításban – videó

Az Arsenal a ráadásban ütötte ki a házigazda Tottenhamet az észak-londoni lokálderbin, ezzel bejutott a Ligakupa legjobb 16 csapata közé.

Az eltiltása miatt a lelátóról szemlélődő Arsene Wenger csapata, az Arsenal teljesen megérdemelten jutott tovább a Ligakupában, miután szinte végig jobban játszott a Tottenhamnál, ugyanakkor csak a hosszabbításban tudta padlóra küldeni a helyi riválist.

A néhány alapemberét pihentető vendég Arsenal két tinédzser összjátéka során szerezte meg a vezetést az első negyedóra végén: a 18 éves Jack Wilshere beadását követően a nála egy esztendővel korosabb Henri Lansbury talált be közelről. A szünet után némileg feljavult a Tottenham, és a csereként beállt Robbie Keane góljával sikerült is egyenlítenie a második félidő elején. Apró szépséghiba, hogy ír csatár – aki a meccs során egyszer a kapufát is eltalálta – egyértelműen lesen kapta a labdát, arról nem is beszélve, hogy 15 méteres lövésénél Lukasz Fabianski kapus finoman szólva sem volt a helyzet magaslatán.


A rendes játékidőben már nem változott az eredmény, ugyanakkor alig telt el fél perc a hosszabbításból, amikor az Arsenal büntetőhöz jutott. Samir Nasri a kapuba juttatta a labdát, majd négy perccel később ismételt, ugyancsak tizenegyesből volt eredményes, ezzel tulajdonképpen eldöntötte a párharcot. Az i-re a pontot még a ráadás első félidejében a csereként beállt Andrej Arsavin tette föl, miután egy gyorsan elvégzett szabadrúgásnál bekocogott a tizenhatosra, és hosszú alsó sarokba rúgta a labdát.


Magyarok Ligakupája



A magyaroknak felemás napjuk volt a Ligakupában. Priskin Tamás fejesgóllal járult hozzá a Fülöp Mártont kispadján tudó másodosztályú Ipswich Town győzelméhez a Millwall otthonában. Gera Zoltán (Fulham) és Bogdán Ádán (Bolton) kezdőként ugyan végig a pályán volt – ugyanakkor a vesztes csapat tagjaként vonulhatott le onnan…


Angol Ligakupa, a 16 közá jutásért:


Tottenham-Arsenal 1-4, h.u.


Gól: Keane (49.), ill. Lansbury, Nasri (92., 96, mindkettő 11-esből), Arsavin (105.)

Tottenham: Pletikosa – Naughton, Bassong, Assou-Ekotto, Caulker – Bentley, Palacios, Livermore (Lennon, 46.), Cordeiro (Kranjcar, 96.) – Pavljucsenko, Giovani (Keane, 46.)

Arsenal: Fabianski – Koscielny, Djourou, Eboué, Gibbs (Clichy, 102.) – Rosicky (Chamakh, 73.), Nasri, Denilson, Wilshere – Lansbury, Vela (Arsavin, 73.)


További eredmények:
Birmingham City-Milton Keynes Dons (III.) 3-1
Brentford (III.)–Everton 1-1, 11-esekkel: 4–3
Burnley (II.)-Bolton 1-0
Millwall (II.)-Ipswich Town (II.) 1-2
Peterborough (III.)-Swansea City (II.) 1-3
Portsmouth (II.)–Leicester City (II.) 1-2
Stoke City-Fulham 2–0
Sunderland-West Ham United 1-2
Wolverhampton-Notts County (III.) 4-2, h.u.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik