Élet-Stílus

Ronaldo visszatér Manchesterbe?

Angol és spanyol sajtóértesülések szerint a Manchester United együttese bankot robbantana: az angolok állítólag készek visszavásárolni Cristiano Ronaldót; a portugál klasszis ára azonban meglehetősen borsosnak ígérkezik.

A Goal.com spanyol kiadása szerint az angol ezüstérmesnél felvetődött Cristiano Ronaldo „hazahozatalának” ötlete. Az elképzelés elsősorban azért születhetett meg, mert bár a szélső az elmúlt idényben csapata legjobbja volt, idén nem találja a helyét, a Jose Mourinho féle taktikai fegyelem pedig nem az erőssége – egyelőre.

Ronaldo a felkészülési találkozókon ugyan a madridiak legjobbja volt, az idény eleje óta viszont a fiatalok – elsősorban az argentin Angel di Mária és a német Mesut Özil – a fejére nőttek, s a viszonylagos eredménytelenség (a legutóbbi bajnokin betalált a portugál) a The People szerint frusztrálttá tették.

Madridban mindenesetre úgy tudják, Sir Alex Ferguson alighanem szerződést ajánl majd a játékosnak, míg a Real Madridnak 100 millió eurót szán. Az összeg magas ugyan, meg is haladja azt a summát, amelyet a spanyolok fizettek a futballistáért (94.7 millió euró), ám kérdés, hogy a Kaká eladásán még csak-csak elgondolkodó spanyolok megválnának-e egyik legjobbjuktól mindössze azért, mert két-három találkozón nem talált a kapuba.

A játékoshoz ragaszkodó Florentino Perez ráadásul egymilliárd euróban állapította meg Ronaldo kivásárlási árát, s az Eritrea teljes GDP-jével egyenértékű összeg nyilván az Old Traffordon is magasnak számít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik