Élet-Stílus

Veszélyes plasztikai műtétek

Akár súlyos károsodásokat is okozhatnak a brit plasztikai sebészek, a rendelők háromnegyedére ugyanis semmilyen szabályozás nem vonatkozik.

Egy nemrég megjelent fogyasztóvédelmi jelentésből derült ki, hogy egy rutinműtétnek tűnő plasztikai beavatkozás sokkal több kockázattal járhat, mint azt a páciensek gondolnák. A felmérés szerint a legtöbb rendelőben, ahol rendszeresen arcfelvarrást, mellnagyobbítást, sőt zsírleszívást is végeznek, nem tartják be a biztonsági előírásokat. A brit műtők 56%-ban rosszul felszerelt, egyes esetekben még az újraélesztő kocsi is hiányzik, amire keringésmegállás esetén nagy szükség lenne.

A fogyasztóvédelmi szerv megállapította azt is, hogy azokban a rendelőkben, ahol mellmegnagyobbítást végeznek évente kevesebb, mint tízszer végeznek ilyen műtétet, ez pedig túl kevés ahhoz, hogy kellő magabiztossággal végezhessék a beavatkozást. A mellkisebbítéssel foglalkozó rendelőkben ugyanez a helyzet. A szerv kifogásolta, hogy a klinikák egy része egyet fizet kettőt vihet akcióval csábítja a pácienseit arra, hogy az egész életüket befolyásoló beavatkozásoknak tegyék ki magukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik