Élet-Stílus

F1: nem omlik össze a sereghajtó

A Hispania főnöke azt állítja, hogy a Forma-1-es kiscsapatnak nincsenek komoly anyagi gondjai, a mostani idényt biztosan be tudja fejezni.

Az Olasz Nagydíj hétvégéjén röppent fel a hír, hogy a sereghajtó Hispania komoly bajban lehet, a kiscsapat a motorszállító Cosworth-nak sem tud fizetni, így akár azonnal összeomolhat. Colin Kolles csapatvezető azonban határozottan cáfolta a híreket.

„Olaszországban tárgyaltunk a költségvetésünkről, rábólintottak. Még teljesülnie kell néhány feltételnek, de nincs ok az aggodalomra. A motorokat az idény végéig kifizettük. Szerintem jobb helyzetben is vagyunk, mint mások” – mondta a román-német szakember.

A csapat egyik technikai vezetője, Jacky Eeckelaert egy másik interjúban a Hispania jövőjével kapcsolatos hírekre reagált, igaz, tulajdonképpen mind az Forma-1-ből kihagyott spanyol Epsilon Euskadival való összeolvadást, mind a Toyota-csapat maradékának átvételét kizárta: „Kényes kérdés ez, ugyanakkor az igaz, hogy felvettük a kapcsolatot a Toyotával, de nem hiszem, hogy lesz belőle valami 2011-re. Ami az Epsilon Euskadival való összeolvadást illeti, erről én nem tudok…” – mondta Eeckelaert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik