Élet-Stílus

Audi Centrum nyílt Budapesten

Mintegy 800 millió forintos beruházással elkészült az Audi Centrum, az első magyarországi exkluzív autószerviz és kereskedés.

Az Audi AG célja, hogy 2012 végéig világszerte 300-ra bővüljön az exkluzív terminálok száma a jelenlegi 130-ról.

Az Audi Centrum a márka importőre, a Porsche Hungaria Kft. (PH) márkakereskedői hálózatához tartozó Óbudai Autójavító Kft. beruházásában készült el, támogatást nyújtott hozzá a német gyártó és az importőr is – mondta Krénusz Ferenc, az Audi Centrum Budapest ügyvezető igazgatója a megnyitó alkalmából.

Az épületegyüttes szigorú minőségi elvárásokat teljesít, összesen mintegy 4000 négyzetméteren. Szervize modern szerelő-, karosszéria-javító állásokkal, ultramodern fényezőkabinokkal rendelkezik. Tizennégy modell bemutatására alkalmas szalonja az Audi R8-as modelljének kizárólagos magyarországi értékesítőhelye. A központ jelenleg 120 embert foglalkoztat, de akár 180 dolgozó foglalkoztatására is alkalmas.

A kft. eddig – eltekintve a válság elmúlt két évétől – éves szinten mintegy 180 új autót értékesített, de a cég vezetése az új központtól azt várja, hogy legalább 300 darabra nő az eladás.
Mátrabérci Sándor, a PH Audi márkaigazgatója arról számolt be, hogy a márka magyarországi értékesítése az idén már növekedni fog, a tavalyi 1150 után az idén várhatóan 1400 új autót adnak el. 2008-ban még 2050 Audi kelt el a magyar piacon. Az Audi globális eladásai az idei első nyolc hónapban már 18 százalékkal bővültek a tavalyi év hasonló időszakához képest, elérték a 726 590 darabot.

A márkaigazgató a magyarországi növekedést annak tulajdonítja, hogy a cégek, amelyek a válságban elhalasztották vásárlásaikat, megkezdték a kilábalást, már bátrabban fejlesztenek. Az Audi-vásárlók 80-90 százaléka különböző vállalkozás. A fellendülést az értékesítésben 2012 után várja Mátrabérci Sándor.

Az Audi márkakereskedéseket a többi márkához képest kevésbé “tépázta meg” a válság, jelenleg 14 értékesítőhely van országszerte, számuk mindössze eggyel csökkent az utóbbi két évben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik