Élet-Stílus

Mourinho: gyerekek játszottak Madridban

José Mourinho a holland Ajax Amsterdam 2-0-ás legyőzését követően elmondta, a Real képes lehet megnyerni a Bajnokok Ligáját.

A Real Madrid 2-0-ra legyőzte a vendég Ajaxot a Bajnokok Ligája első fordulójának szerdai játéknapján, amely során a portugál Portót és az olasz Intert is a csúcsra vezető José Mourinho először ült a kispadon a BL-ben a királyi csapat szakvezetőjeként.

Kollégája, Martin Jol nem vitatja, hogy a spanyol csapat megérdemelten nyert, szerinte a nagyobb nemzetközi tapasztalat döntött. „Fiatal játékosokból álló csapatom nem bírt a tapasztalt, válogatott futballistákból álló Reallal, amely uralta a mérkőzést, csaknem harmincszor lőtt kapura, így rászolgált a sikerre” – mondta Martin Jol, aki élt a „gyerekek játszottak férfiakkal” fordulattal, amelyet José Mourinho azonnal visszautasított…

„Ez nem igaz, mert gyerekek csaptak össze gyerekekkel. A Real gyerekek gyülekezete, Carvalhót, Casillast és Xabi Alonsót leszámítva a többiek nagyon fiatalok” – magyarázta a mindig szívesen kekeckedő portugál, aki képesnek tartja arra a Realt – amely eddigi három meccsén egyetlen gólt sem kapott -, hogy 2002 után először megnyerje a BL-t.

Real-Madrid-Ajax 2-0

Ami az első lépést, az Ajax elleni meccset illeti, Mourinhót csak a sok elpuskázott helyzet bántja, egyébként elégedett volt a csapatával. „Nagyon jól játszottunk, végig nyomást gyakoroltunk az Ajaxra, megakadályozva abban, hogy kibontakozzon” – így Mourinho.

Kapitány lehet Mourinho

A portugál szövetség (FPF) José Mourinhót kéri fel az októberi Európa-bajnoki selejtezők levezénylésére. Gilberto Madail FPF-elnök csütörtökön Madridba utazott, hogy egy hónapra „kölcsönkérje” a trénert a királyi gárdától a Dánia és Izland elleni kvalifikációs mérkőzésekre. Carlos Queiroz szakvezetőt egy hete menesztették, miután a nemzeti csapat az első két selejtezőjén mindössze egyetlen pontot szerzett Ciprus és Norvégia ellen. Mourinho azóta kijelentette: a spanyolokat 2008-ban Eb-címig vezető Luis Aragonest látná szívesen a portugál kispadon – írta az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik