Élet-Stílus

Jacko anyja kártérítést akar

Gondatlansággal vádolja Michael Jackson koncertszervezőjét a tavaly nyáron elhunyt popsztár édesanyja. Az asszony kártérítést követel, és a bírósághoz fordult.

Katherine Jackson a maga és néhai fia három gyermeke nevében nyújtott be keresetet egy Los Angeles-i bíróságra, amelyben azzal vádolta meg az AEG rendezvényszervező céget, hogy anyagi érdekeit szem előtt tartva nem gondoskodott a rossz állapotban lévő sztár egészségéről, és nem biztosított számára megfelelő orvosi ellátást.

A perirat részletesen kitér arra, hogy a nagy londoni visszatérő koncertsorozatra készülő Jackson a próbákon készült felvételek tanúsága szerint állandóan fázott, indokolatlanul melegen volt öltözve és szemmel láthatóan nem érezte jól magát, ám a koncertszervezők egyetlen próbát sem engedtek elhalasztani, hogy lélegzetvételhez juthasson az énekes.

Katherine Jackson hanyagsággal vádolta a szervezőcéget azért is, mert Conrad Murrayt bízták meg fia orvosi kezelésével. A kereset szerint az AEG felelős az orvos által hozott hibás döntésekért. A Jackson halála ügyében lefolytatott vizsgálat után az orvost gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták meg, de Murray ártatlannak vallja magát.

A sztár édesanyja kártérítési igénnyel lépett fel legidősebb unokája, Prince Michael képviseletében is, akit a dokumentum szerint komoly megrázkódtatás ért, mivel tanúja volt apja haldoklásának.

Michael Roth, az AEG szóvivője kijelentette, hogy nem látták a keresetet, ezért egyelőre nem nyilatkoznak az ügyben.
Michael Jackson 50 esztendős korában hunyt el egy Los Angeles-i kórházban 2009. június 25-én. A halottkémi vizsgálat kiderítette, hogy a sztárt folyamatosan erős nyugtatókkal és műtéteknél használatos altatóval kezelték álmatlanság ellen, és ez vezetett a halálához.

Az énekes apja, Joe Jackson korábban a szövetségi bíróságon perelte be Conrad Murrayt fia haláláért. A felhozott vád szerint az orvos gondatlanul járt el, és hazudott a Jackson újraélesztésén fáradozó kórházi orvosoknak. Murray ügyvédje szerdai beadványában indítványozta, hogy a bíróság ejtse az ügyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik