Élet-Stílus

Eladják az Aranybikát

admin
admin

2010. 09. 16. 06:54

A három hotelt birtokló Cívis Hotel Zrt. tartozásainak összege meghaladhatja a 4 milliárd forintot. A társaság vagyonának - köztük a debreceni Aranybikának - értékesítési pályázatai október végén vagy november elején jelennek meg a Cégközlönyben - írta a Napi Gazdaság.

Buga Imre felszámolóbiztos a lapnak elmondta: a céggel szemben benyújtott követelések közül 3 milliárd 351 millió forintot tesz ki a felszámoló által visszaigazolt követelés, további 600 millióról pedig részben még egyeztetnek, részben per folyik jogosságukról.

A Cívis Hotels közel 600 üdülési szerződésének felmondása – ezek az Aranybikához és a hajdúszoboszlói Délibábhoz kapcsolódnak – az üdülési jog visszafizetési kötelezettsége miatt ugyanakkor további 300 millió forinttal növelheti a tartozást.

A társaság mérleg szerinti vagyona 4,1 milliárd forint, a vagyon forgalmi értékének meghatározása azonban még nem történt meg. A három szálló a felszámolás ideje alatt is működik.

A lap emlékeztetett: a szállodaüzemeltető a gazdasági-pénzügyi válság következtében, a turizmus visszaesése miatt került nehéz helyzetbe. Tartozásai miatt 2009 novemberében csődeljárást kezdeményezett maga ellen, majd a hitelezőkkel folytatott sikertelen tárgyalásokat követően idén június 2-án indult el a felszámolása.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.