Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: 10 bizarr ágy

A Csúcsfogyasztó rovat ezúttal modern formatervezésű ágyakat vett górcső alá, és ezekből gyűjtötte össze a legkülönlegesebbeket.

Lebegő, hullámzó, hintázó, liftező és görbített – csak a dizájnereken múlik, hogy milyen ágyakkal dobhatjuk fel a hálószobánkat.

Ég és föld között

A holland formatervező, Janjaap Ruijssenaars alkotta meg ezt a mágneses lebegő ágyat, amely még 900 kilót is könnyedén a magasban képes tartani. A fura fekvőhely ára igen borsos: átszámítva 340 millió forint.

Csúcsfogyasztó: 10 bizarr ágy 1—-Labdákból készült—-

A Feel Seating System dizájnere, Animi Causa által tervezett ágyat a molekuláris szerkezet ihlette. A fekvőhely alapját képező 120 darab labdát rugalmas szövettel vonta be, így csupán a fantáziánkon és a játékosságunkon múlik, hogy esténként milyen alakzaton hajtjuk álomra a fejünket.

Csúcsfogyasztó: 10 bizarr ágy 1

—-Hintaágy—-

Manuel Kloker “Private Cloud” névre keresztelt ágya előre és hátra is mozog, akárcsak egy hintaszék. A fura fekvőhely különböző méretekben rendelhető meg, az ára átszámítva körülbelül 1,5 millió forintra rúg.

Csúcsfogyasztó: 10 bizarr ágy 1—-Liftező—-

A BedUP modell abból a szempontból nagyon hasznos, hogy nagyszerűen takaríthatunk meg vele férőhelyet. A kezelése is egyszerű: mikor aludni térnénk, az ágy liftezve érkezik le hozzánk. Mivel a plafonhoz van rögzítve, a fekvőhely magasságát mi magunk állíthatjuk be.

Csúcsfogyasztó: 10 bizarr ágy 1—-Stresszoldó tojás—-

A LOMME (Light Over Matter Mind Evolution) ágy – amelynek megalkotását egy kétéves kutatómunka előzte meg – nem mindennapi alvási élményt biztosít. A stresszoldásban beépített hangszórók és fényforrások segítenek.

Csúcsfogyasztó: 10 bizarr ágy 1—-Two in One—-

A Guido Rosati által tervezett fekvőhely egyszerre rejt magában egy ágyat és egy kanapét. A vendégek minden bizonnyal meglepődnek, amikor könnyűszerrel szófát varázsolunk belőle. Ha pedig még nálunk is éjszakáznak, vendégágyként is használhatják.

Csúcsfogyasztó: 10 bizarr ágy 1—-Igazi bunker—-

A Quantum Sleeper névre keresztelt fekhely hermetikus védelmet nyújt mindenféle támadás ellen, legyen akár vegyi támadás, vagy éppen földrengés. Sőt a bunkerszerű, golyóálló ágy telefonnal és CB-rádióval is fel van szerelve, azaz egyből hívhatjuk a rendőrséget. Kiegészítésképpen mikrosütővel és CD-, DVD-lejátszóval is bővíthetjük.

Csúcsfogyasztó: 10 bizarr ágy 1—-Hullámos—-

Modern tervezésű emeletes ágy Karsten és Jakob Gudiksen dizájnerektől.

Csúcsfogyasztó: 10 bizarr ágy 1

—-Görbített—-

Ebbe a francia modellbe a szokatlan formatervezése miatt szerethetünk bele. A különleges ágyat többféle színben is megvásárolhatjuk.

Csúcsfogyasztó: 10 bizarr ágy 1—-Csöves—-

Igazán futurisztikus ez a 2 méteres “alvócső”.

Csúcsfogyasztó: 10 bizarr ágy 1Kövesse nyomon Csúcsfogyasztó rovatunkban a high-end fogyasztói ipar és tárgykultúra peremvidékének fejlődését!

Csúcsfogyasztó – a lap alján!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik