Élet-Stílus

Drámai végjáték Angliában és Spanyolországban

A Stoke City a hajrában fordított az Aston Villa ellen a Premier League-ben, míg Spanyolországban az Almería vágott ki nagy hajrát, amiért pont lett a jutalma a Sociedad elleni bajnokin.

Az esélyesebb Aston Villa Downing 35. percben szerzett góljával sokáig vezetett a fordulóig még nyeretlen Stoke City otthonában, de végül üres kézzel távozott onnan.

Tíz perccel a lefújás előtt Jones egyenlített, miután a bal felső sarokba bólintott egy baloldali beadás után, majd a 93. percben Huth-ot ünnepelték a társak a publikummal együtt. Egy hazai szabadrúgás után képtelenek voltak felszabadítani a vendégcsapat védői, a labda a német hátvédhez került, majd végül a bal felső sarokban landolt.

A Stoke győzelme ellenére továbbra kiesőhelyen áll a Premier League-ben, jelenleg 18., míg a második vereségét elszenvedő Aston Villa a 7. helyre esett vissza a tabellán.

A spanyol élvonalban az Almería „produkált” a Stoke Cityhez hasonló talpra állást a vendég Real Sociedaddal szemben. A hazaiak kétszer is hátrányba kerültek a 2. forduló zárómérkőzésén, de mind a kétszer sikerült egyenlíteniük. A „rendes” játékidő utolsó percében Ulloa állította be a 2-2-es végeredményt: mellel megszelídítette az beívelt labdát, egy szép csellel becsapta a védőjét, végül 7 méterről a kapu közepébe lőtt.

A bajnokságot a Villarreal legyőzésével indító újonc Sociedad jelenleg a negyedik helyen áll a tabellán – a Real Madridot és a Barcelonát is megelőzi! -, míg a második meccsén a második döntetlenjét jegyző Almería a 14. pozícióban tanyázik a Primera Divisiónban.

Premier League, 4. forduló:
Stoke City-Aston Villa 2-1 (0-1)
Gól: Jones (80.), Huth (93.), ill. Downing (35.)

Primera División, 2. forduló:
Almería-Real Sociedad 2-2 (1-2)
Gól: Piatti (21.), Ulloa (90.), ill. Tamudo (8.), Sutil (33.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik