Élet-Stílus

Tízszeres a túljelentkezés a komornyikképzőre

A kurzus egyáltalán nem olcsó, viszont azonnali állást ígér Európa egyik legjobb luxusszállodájában.

A képzés 15 szabad helyére állandó a túljelentkezés, idén 10-szer annyian pályáztak, mint ahány hely volt. Meglepő, de a komornyiktanfolyamra nem csak férfiak jelentkeznek, évről évre emelkedik a nők száma is. A Komornyikok Olasz Szövetsége (AIM) által meghirdetett tanfolyamnak nem kellett reklám sem, önmagáért beszél, hogy a tavalyi végzettek mindegyike talált már állást.

Az egyáltalán nem titok, hogy ezzel a szakképzettséggel a fizetés elérheti a napi 500 eurót is, nem csoda, hogy a jelentkezők mindent megtesznek, hogy bekerülhessenek. A Szövetség elnöke, Elisa Dal Bosco figyelmeztet, hogy a komornyikot nem szabad összetéveszteni az inassal, vagy a takarító személyzettel. Egy komolyhoz velük ellentétben mindenhez ért, a háztartási munkát pedig koordinálja, legfőbb erénye a diszkréció és a szűkszavúság.

A milánói komornyikkurzus olyan ma követelt képességek elsajátításában is segít, mint a borászkodás, a virágrendezés művészete, a személyi titkári teendők vagy a shoppingolás. A tanfolyam fejenként 3500 euróba kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik