Élet-Stílus

Még nem ért véget az Újpest-Fradi rangadó

A szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén foglalkozik a szombati rangadón történtekkel, eközben tart a kárfelmérés Újpesten.

A 6-0-ás újpesti sikerrel végződött rangadó botrányos körülmények között zajlott le: második félidő a katalán Jimmy Jump magánakciója, és a szurkolók által használt petárdák és más pirotechnikai eszközök miatt késve kezdődhetett csak meg, majd később a bírónak meg is kellett szakítania a játékot lelátói rendbontások miatt.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a találkozó ellenőre hétfőn adja le a jelentését, a fegyelmi bizottság pedig keddien esedékes ülésén dönt arról, hogy milyen formában hoz határozatot.

„Ha elegendőnek ítéli a beérkező dokumentumokat, akkor tárgyalás nélkül is ítélkezhet, ha nem, akkor elrendelheti a tárgyalás megtartását. Első esetben az érintett felek a döntést követő öt napon belül kérhetik, hogy tárgyalás keretében ismertethessék saját álláspontjukat” – közölte a szövetség, amely a meccs előtt megkéselt 17 éves fiatal ember esete kapcsán megjegyzi: a szervezet számára kiemelt cél, hogy száműzze az erőszakot a labdarúgásból, s minden agresszív megnyilvánulást maradéktalanul elítél.

Az MLSZ NB I-es bizottsága hétfőn közleményben jelezte, hogy főleg a jövőbeni rendbontások elkerülésének céljából albizottságot hozott létre, amely megvizsgálja a rangadón történt rendbontásokat. Az albizottságban George F. Hemingway elnök mellett Domonyai László, az MTK tulajdonos-ügyvezetője, valamint Illés János, a Kaposvár ügyvezető igazgatója vesz részt. A bizottság jelentése a hónap végén várható.

Jelenleg is tart a kárfelmérés a Szusza Ferenc Stadionban a szombati rangadón történt rendbontások után, de az már látható, hogy a stadiont és a rotációs reklámtáblákat ért rongálási kár több millió forintos nagyságrendű – tájékoztatta Csehi István az MTI-t.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Az Újpest FC ügyvezető igazgatója a ferencvárosi drukkerek rendbontásáról elmondta, a lila-fehér klub korábbi jegyértékesítési politikáját átgondolva és kiegészítve, illetve a biztonság növelése érdekében keresi a kapcsolatot a mindenkori vendégszurkolókkal is, ennek jegyében adtak 500 belépőt a Ferencvárosi Szurkolók Szövetségének.

Az FSZSZ ugyanis tett olyan vállalásokat, amelyekre korábban a Ferencváros nem volt hajlandó. Azt, hogy a rendbontást az FSZSZ tagjai vagy más vendégdrukkerek követték el, nem lehet megállapítani, mivel a ferencvárosi belépők mind ugyanabba a szektorba szóltak, és a lelátón érkezési sorrendben történt a helyek elfoglalása a meccs előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik