Élet-Stílus

Elhalasztották a US Open döntőjét

A zuhogó eső miatt vasárnapról hétfőre halasztották a férfi egyes döntőjét az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A szerb Novak Djokovics és a spanyol Rafael Nadal találkozójának kezdete előtt két órával kezdett el zuhogni, és a szűnni nem akaró eső miatt a szervezők végül úgy döntöttek, hogy elhalasztják a férfi egyes döntőjét. Az eredetileg magyar idő szerint vasárnap este 22:45-re kitűzött mérkőzésre 24 órával később, hétfőn kerül majd sor.

Egyébként a szezon utolsó Grand Slam-tornájának férfi egyes döntőjét eső miatt már sorrendben harmadik éve egy nap csúszással, hétfőn rendezik meg.

Az idei döntőt Novak Djokovics és Rafael Nadal vívja. A szerb 2007-ben is ott volt a fináléban, tavaly és tavalyelőtt pedig az elődöntő jelentette számára a végállomást. A spanyol világelső ugyanakkor először jutott el az utolsó akadályig a US Openen, 2008 és 2009-ben ugyancsak az elődöntőben búcsúzott, most viszont úgy verekedte be magát a döntőbe, hogy még csak játszmát sem veszített, és Djokovics ellen is esélyesnek számít.

Egy biztos: hétfőn új bajnokot avatnak majd Flushing Meadowsban.

Nadal az Australian Openen egyszer, a Roland Garroson ötször, Wimbledonban kétszer nyert, a US Open győztesének járó trófea viszont még hiányzik a gyűjteményéből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik