Élet-Stílus

Balkonugrás: a legújabb halálos hóbort

A spanyol üdülőhelyeken egyre többen próbálkoznak azzal, hogy a hotelszoba erkélyéről vetik bele magukat a szálloda medencéjébe.

A balkonugrásnak elnevezett mutatvány roppant veszélyes, idén már hat halálos áldozatot követelt. Legutóbb egy 26 éves olasz férfi vesztette életét, amikor ibizai nyaralása alatt, a szálloda hetedik emeletéről próbálkozott a medencébe csobbanni. Az angolul balconingnak keresztelt „sportág” különösen a spanyol üdülőhelyeken terjed, a részeg és/vagy bedrogozott fiatalok között.

Az idegenforgalmi hatóságok természetesen nem lelkesednek a legújabb őrületért, főleg mert rendkívül balesetveszélyes. Ennek ellenére sokat mégsem tehetnek a jelenséggel szemben, azon kívül, hogy a szállodák üzemeltetői már az érkezéskor közlik a vendégekkel, hogy a próbálkozás azonnal kitiltás eredményez. Ez úgy tűnik mégsem elég az elrettentéshez, hiszen az üzemeltetők szerint átlagosan kétnaponta újabb bejelentés érkezik balkonugrásról. A szállodatulajdonosok épp ezért szigorúbb büntetést szeretnének, hogy elrettentsék a fiatalokat.

Egyelőre még arra sem született meg a megfelelő intézkedés, hogyan akadályozhatnák meg közvetlenül az ugrást: a balkonra szerelt rácsok ugyanis elcsúfítanák az épületeket.

A nem mindennapi attrakció:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik