Élet-Stílus

Jimmy Jump az Újpest-Fradin akciózott

A sportrendezvények megzavarására szakosodott „világhírű" Jaume Marquet Cot, azaz Jimmy Jump beszaladt a pályára az Újpest-Ferencváros derbin.

Jimmy Jump számos sportrendezvényt megzavart már – például a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság döntőjét -, és szombat délután Magyarországon adta elő magánszámát.

A 34 éves katalán férfi az Újpest-Fradi rangadó második félidejének elején beszaladt a pályára katalán zászlóval a kezében, a kezdőpontnál megszerezte a labdát, amelyet az eredményjelző felőli kapuba rúgott, mielőtt a biztonsági emberek elkapták volna.

Jimmy Jump megrögzött rendzavaró, korábban már több jelentős sporteseményt „színesített” hasonló akcióival, többek között a 2004-es Európa-bajnokság és a 2008-as világbajnokság döntőjén is berohant a pályára, de Forma-1-es versenyen, BL-fináléban, valamint Barcelona-Real Madrid spanyol csúcsderbin is kellemetlenkedett már.

Nem Jimmy Jump, hanem a „füstölgő”, petárdázó szurkolók miatt – 2-0-ás újpesti vezetésnél – késve kezdődött el a második félidő a labdarúgó NB I szombati rangadóján.

„Fantasztikus a hangulat, ezért érdemes a labdarúgással foglalkozni, de jó, ha látjuk a meccset” – mondta Sport TV-nek Kovács Zoltán, az Újpest sportigazgatója, aki kiment a hazai szurkolókhoz, hogy lebeszélje őket a pirotechnikai eszközök használatáról.

Solymosi Péter bíró 20 perces várakozás után adott jelet a második félidő megkezdésére. Később, a hazaiak ötödik gólja után az újpesti kapu mögötti szektorban a ferencvárosi drukkerek megbontották a kerítést és megpróbáltak bejutni a pályára. Ezt a felvonuló rohamrendőrök megakadályozták, ugyanakkor közel tíz percig megint csak állt a játék.

A rangadót az Újpest nyerte, 6-0-ra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik