Élet-Stílus

Most sem kegyelmeztek a Szentek

A címvédő New Orleans Saints legyőzte a vendég Minnesota Vikings csapatát a profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) új szezonjának első mérkőzésén.

A Minnesota Vikings legénysége mindjárt a rajton visszavághatott volna az idei főcsoportdöntőben elszenvedett drámai vereségéért a New Orleans Saintsnek, csakhogy a januári, hosszabbításos csatához hasonlóan most is a Szentek voltak a jobbak.

Brett Favre, a Minnesota legendás irányítója a nyugdíjba vonulás helyett nyáron ismét a folytatásra szavazott, és ugyanúgy egy toucdown-passzal zárt, mint a címvédő Saints ugyancsak kiváló képességű irányítója, Drew Brees, de a passzok pontossága (15/27, illetve 27/36) és a yardok tekintetében (171-237) alulmaradt kollégájával szemben.

Mint ahogy a legenda csapata is kénytelen volt fejet hajtani a házigazda Saints előtt, holott a második negyedben (éppen Brett Favre átadásából) sikerült fordítania, így a nagyszünetben 9-7-re vezetett. Ugyanakkor a folytatásban – miután a védelmek mindét oldalon jól álltak a lábaikon – már csak a címvédő szerzett pontokat. Pierre Thomas egy yardos futott touchdownjának köszönhetően a New Orleans Saints 14-9-re nyert.

hosszabbított a sztárirányító

Tom Brady hosszabbított a New England Patriotsszal. A következő évben hatályba lépő, négy esztendőre szóló megállapodás évi 18 millió dollárt (összesen 72 millió, ebből 48,5 millió garantált) fizetést biztosít a számára, s ez rekordnak számít a ligában.

NFL:
New Orleans Saints-Minnesota Vikings 14-9

Ajánlott videó

Olvasói sztorik