Élet-Stílus

Ibra, Robinho: a Milan lesz a bajnok!

Csütörtökön a Milan bemutatta új „nagyhalait”, az augusztus végén meglepetésszerűen megszerzett két világsztárt. Zlatan Ibrahimovic és Robinho sokat várnak az új idénytől, s egykori csapataiknak is odamondogattak.

A svéd és a brazil a Barcelona valamint a Manchester City együttesétől költözött Lombardiába, s ezzel – papíron – felborították a Serie A békésnek tűnő viszonyait. A duótól az olasz közvélemény valamint a sajtó is sokat vár. Velük kiegészülve a Milan a bajnoki cím egyik esélyese lehet, de kerete alapján a Bajnokok Ligájában is lehet keresnivalója.

A milánói Boscolo Hotelben rendezett sajtótájékoztatón a két támadó olykor élesen is fogalmazott.
„A Milanellóban töltött első napok alapján minden fantasztikus, jól döntöttem a klubcserével. Ráadásul a vörös-fekete a legszebb mez, amiben valaha játszottam” – árulta el az Ajax, a Juventus, az Inter és a Barcelona csapatánál is megfordult Ibrahimovic. „Egy Milan számára a bajnoki cím, és a BL-győzelem természetes elvárás, és Olaszországba visszatérve még éhesebb vagyok a sikerre, mint távozásom előtt. Épp ezért nem tudtam nemet mondani Silvio Berlusconinak, aki személyesen is győzködött.”

„Kettőnkkel kiegészülve a Milan olyan támadó-potenciállal rendelkezik, ami félelmetes. Mindent megnyerhetünk” – fűzte hozzá a svéd. “Persze, dolgoznunk kell, ráadásul sokat. De a Milané papíron az egyik legerősebb védelem és az egyik legjobb offenzíva. Öt világklasszis támadóval rendelkezünk, hisz Pippo Inzaghi nyáron is megmutatta, mit tud letenni az asztalra. Edzőnknek ugyanakkor nagyon nehéz feladata lesz, a játékot meg kell komponálni.”

„Csak egy komoly ajánlatom volt, s azt a Milan tette. Mindig is kedveltem a Milant, hisz a nagy hagyománnyal rendelkező klubok közül is kiemelkedik sikereivel” – kontrázott Robinho. „Sok brazil fordult meg a csapatban, jelenleg is több honfitársam tagja a keretnek, olyan mintha otthon játszanék. Épp ezért mindent megteszek majd a minél jobb beilleszkedésért, és hogy bebizonyítsam az értékemet. Szeretném igazolni azt, hogy nem választottak rosszul.”

Ibrahimovic, Adriano Galliani és Robinho (MTI/EPA)

Ibrahimovic, Adriano Galliani és Robinho (MTI/EPA)

„A múltban is több nagy klubban játszottam már, de azok nem a kollektívára épültek, hanem egyéniségekre alapoztak, olykor rosszul” – szúrt oda a brazil, elsősorban a Real Madridnak. „A Milan egy nagy család, ráadásul Pato, Ronaldinho, vagy Pirlo és Ibrahimovic mind olyan futballisták, akik egyedül is eldöntenek egy mérkőzést. Remélem, Ronaldinhót én is segíthetem abban, hogy visszakerüljön a brazil válogatottba.”

Angliai kitérőjét említve Robinho állítja, nem brazilnak való a Premier League légköre.
„Az angol labdarúgás nem feküdt nekem, nem braziloknak való. Roberto Mancinivel mindig jól kijöttünk, s innen is a legjobbakat kívánom neki. A City viszont nem érdekel, én már a Milan játékosa vagyok.”

Még Robinho visszaemlékezéseinél is nagyobb figyelem övezte Ibrahimovic „visszatekintését”, s a szabad szájú svéd nem is maradt adós a szavakkal.
„Amikor Barcelonába szerződtem, azt hittem, sokáig maradok Spanyolországban. Ám az események felülírták terveimet. Az eleinte kedvező légkör elég hamar ellenséges lett, s ez nem csak rajtam múlt. Talán nem adaptálódtam a legjobban, de a klub és az edző is lehetett volna türelmesebb. Azt hiszem, a Milan történelme még a Barcelonáénál is gazdagabb, s ez olyan motivációt ad, amit eddig talán nem is éreztem. Sok munka vár még rám, elsősorban a fizikumomon van javítanivaló. De ez puszta formalitás, a lényeg: hol végzünk majd az idény végén. Barcelona-Milan vagy Milan-Inter? Alig várom, hogy az Inter ellen játszhassunk. Remek éveket töltöttem náluk, de most ők az ellenfél. Az idei bajnokság kétszereplős: a Milan és az Inter között dől majd el. Ám mi leszünk az elsők, és ők a másodikak. Nem érdekel különösebben az Inter-szurkolók véleménye. Mostantól a Milan a jövőm.”

A bajnoki címmel kapcsolatban Robinho is amondó, hogy a Milan a nagy esélyes.
„Hogy négy támadó szellemű futballistával játszhatunk-e? Persze, bármelyik csapat pályára küldhet egyszerre négy támadót. A lényeg viszont az, hogy a Milan szerzi a gólokat, és nem az egyes játékosok.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik